Spitalul din Hunedoara primeşte două milioane de euro pentru echipamente medicale noi

Spitalul din Hunedoara primeşte două milioane de euro pentru echipamente medicale noi

Spitalul municipal Hunedoara. Foto: Primăria Hunedoara.

Spitalul municipal din Hunedoara poate achiziţiona aparatură medicală în valoare de două milioane de euro, din fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a obţinut o finanţare de peste zece milioane de lei (două milioane de euro) din fonduri europene, pentru achiziţia de aparatură medicală.

Aparatură medicală modernă donată maternităţii Spitalului judeţean din Deva

Performanţă medicală la spitalul din Deva. A patra prelevare de organe din acest an

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Ajutorul financiar nerambursabil a fost accesat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), după ce unitatea medicală a depus un proiect care viza creşterea capacităţii sale de a gestiona criza sanitară Covid – 19 şi limitarea răspândirii virusului şi a efectelor acestuia, prin asigurarea unor servicii medicale la standarde ridicate.

„Prin acest proiect, vom reuşi să decontăm din bani europeni, în condiţii perfect legale, aparatură deja cumpărată în valoare de aproximativ 600.000 de euro şi să cumpărăm alte dispozitive, aparate şi sisteme tehnice medicale noi, în valoare de 1,4 milioane de euro”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, din fondurile europene, vor fi suportate costurile pentru o parte dintre dotările achiziţionate de la începutul pandemiei şi până acum (injectomate, aparate de ventilaţie pentru transport, aparate de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă, platforma integrată de biologie moleculară RT PCR, aparate de micronebulizare etc.) şi vor fi achiziţionate alte aparate şi sisteme medicale de care spitalul din Hunedoara are mare nevoie (un computer tomograf nou cu 128 de slice-uri, unitate de resuscitare neonatală, sisteme de monitorizare a pacienţilor neonatali, injectomate, videolaringoscop, nebulizatoare pentru aeromicrofloră, paturi electrice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările