Spărgătorul Castelului Corvinilor a fost condamnat. Nu a recunoscut jaful de 175.000 de lei nici în ultimul moment

Spărgătorul Castelului Corvinilor a fost condamnat. Nu a recunoscut jaful de 175.000 de lei nici în ultimul moment

Tânărul a spart casa de bilete de la intrarea în Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Tânărul acuzat de spargerea Castelului Corvinilor, de unde a furat peste 175.000 de lei, va face închisoare şi va plăti daune primăriei. A fost condamnat fără acord de recunoaştere a faptelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Hunedoara l-a condamnat pe Gabriel Gal (30 de ani), zis Chucky, la trei ani şi şase luni de închisoare, pentru furt calificat, în dosarul în care a fost acuzat că a jefuit casieria Castelului Corvinilor şi a furat peste 175.000 de lei, din încasările muzeului pe mini-vacanţa de 1 mai 2017.

Magistraţii au dedus din pedeapsă cele aproape două luni de arest preventiv şi cele aproape trei luni pe care tânărul le-a petrecut în arest la domiciliu. De asemenea, au menţinut măsura controlului judiciar impusă acestuia.  

„Instanţa admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Primăria Municipiului Hunedoara. Obligă pe inculpatul Gal Gabriel să plătească părţii civile suma de 174.382,26 lei, reprezentând daune materiale. Obligă pe inculpatul Gal Gabriel la plata sumei 2.450 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1000 lei reprezintă cheltuieli judiciare din faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a informat Judecătoria Hunedoara.

Nu a recunoscut jaful

Tânărul a fost acuzat că în noaptea de 1 spre 2 mai 2017, a pătruns în incinta Castelului Corvinilor unde, „folosindu-se de o bucată de material pentru a nu lăsa urme, a forţat geamul mobil al casei de bilete, situată imediat în partea dreaptă a uşii principale de acces în castel, în tunelul ce face legătura spre curtea interioară a castelului, care s-a spart, apoi a introdus mâna şi a deschis sistemul de închidere funcţional tip yală al uşii şi a pătruns în interior de unde a sustras cutia din carton în care se afla suma de 175.531 lei, proveniţi din vânzarea biletelor în perioada 28 aprilie 2017 – 2 mai 2017 şi a părăsit locul faptei”, arată anchetatorii în dosar.

Gabriel Gal s-a accidentat la escaladarea zidurilor monumentului istoric, fracturându-şi piciorul după ce a sărit de pe metereze, informau anchetatorii. În aceeaşi noapte a fost preluat de o ambulanţă, din zona Castelului Corvinilor, şi transportat la spital. Ulterior a fost operat, având dublă fractură la gleznă. La momentul preluării sale de către ambulanţă, avea asupra lui circa 1.800 de lei. Nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii, afirmând la spital că a fost victima unei încăierări şi nu a căderii de la înălţime. Pe lângă furtul a peste 175.000 de lei din vistieria Castelului Corvinilor, a mai fost acuzat de o  infracţiune. „Procurorul a disjuns cauza sub aspectul comiterii infracţiunii de dare de mită, constând in aceea că inculpatul a dat suma de 4.000 lei medicului în vederea operaţiei la picior, prin intermediul asistentei”, arătau anchetatorii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Primul ambasador al SUA care a vizitat Hunedoara în comunism: americanul plimbat prin castel şi combinat a rămas uimit de sporul populaţiei

În martie 1972, la un deceniu după ce primise vizita liderului URSS Nikita Hruşciov, oraşul Hunedoara a fost gazdă, pentru o zi, a ambasadorului american Leonard Carpenter Meeker (1916 – 2014). Autorităţile locale s-au mobilizat pentru a-i face vizita cât mai plăcută.

Castelul Corvinilor va fi reabilitat cu cinci milioane de euro. Contractul a fost semnat de Ministerul Dezvoltării

Aproape cinci milioane de euro vor fi investiţi în reabilitarea Castelului Corvinilor. Contractul privind reabilitarea realizată cu fonduri de la Uniunea Europeană a fost semnat de minister.

Spargere la Castelul Corvinilor: hoţii au furat încasările după cel mai aglomerat sfârşit de săptămână

Castelul Corvinilor a fost jefuit: persoane necunoscute au furat circa 170.000 de lei, banii proveniţi din încasarea taxelor de intrare, din mini-vacanţa de 1 Mai.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: