Soluţie la trecerea de pietoni mortală de pe DN 7: cum vor autorităţile să reducă numărul accidentelor grave

Soluţie la trecerea de pietoni mortală de pe DN 7: cum vor autorităţile să reducă numărul accidentelor grave

Localnicii reclamă că trecerea de pietoni este extrem de riscantă.

Protestele localnicilor faţă de pericolul pe care îl reprezintă trecerea de pietoni de pe DN 7, de la Sântandrei, au obligat autorităţile să ia măsuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de trei seri, până duminică zeci de localnici din Sântandrei au protestat faţă de pericolul pe care îl reprezintă o trecere de pietoni de pe Drumul Naţional 7, pe care în ultimii ani au avut loc mai multe accidente grave.

Oamenii au solicitat ca autorităţile să găsească soluţii cât mai urgente pentru luminarea corespunzătoare a trecerii de pietoni, pe care joi seara, un bărbat de 76 de ani a murit, lovit de maşina condusă de un tânăr.

Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria, susţine că primăria a făcut încă din 2014 demersuri la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în care a solicitat măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă al pietonilor care traversează în acea intersecţie.

„Noi, fiind oraş, nu avem nici posibilităţi, nici atribuţii în ce priveşte gestionarea acestei intersecţii. Am făcut nenumărate solicitări către CNAIR, cu privire la reglementarea celor trei puncte fierbinţi din zona Simeriei: intersecţia de la Sântandrei, intersecţia DN7 cu Strada Gheorghe Doja şi trecerea de pietoni de pe DN 7, în zona Liceului din Simeria. Din 2014, a fost o comisie prin care s-a stabilit să fie realizate console de semnalizare a celor trei locuri. În anii următori am continuat demersurile, însă acestea nu au dus la niciun rezultat”, susţine Emil Rîşteiu.

Primarul a precizat că o soluţie identificată în acest an a fost realizarea unui sens giratoriu în zona Sântandrei, însă primăria nu îl poate face, acolo fiind o intersecţie între un drum naţional şi un drum judeţean.

„Cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara au acceptat un parteneriat cu oraşul Simeria pentru a face acest giratoriu, iar investiţia ar putea fi realizată în 2019”, a declarat Rîşteiu. 

O giraţie provizorie ar putea fi realizată înainte de a se construi giratoriu, mai adaugă primarul.

Un giratoriu va fi realizat, de Primăria Deva, în Sântuhalm, pe Drumul Naţional 7, la circa 500 de metri de intersecţia de la Sântandrei. În acest an, pe DN 7, între cele două locuri, drumarii au montat separatoare din beton, între sensurile de mers. În celelalte două locuri „fierbinţi” de pe DN 7, aflate pe raza oraşului Simeria, vor fi amenajate console de semnalizare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Lacrimi şi revoltă la locul unei tragedii de pe DN 7. Oamenii au luminat cu candele trecerea de pietoni mortală

VIDEO Lacrimi şi revoltă la locul unei tragedii de pe DN 7. Oamenii au luminat cu candele trecerea de pietoni mortală

 

VIDEO Accident cumplit pe şoseaua Deva - Hunedoara. Un tânăr a murit după impactul frontal dintre două maşini

Accident mortal pe şoseaua Hunedoara - Deva: un autobuz şi un autoturism s-au ciocnit după o întoarcere ilegală


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: