Soarta artezienelor de peste un milion de euro a fost decisă. Cum va arăta Centrul civic al municipiului

Soarta artezienelor de peste un milion de euro a fost decisă. Cum va arăta Centrul civic al municipiului

Schiţa artezienei din faţa Casei de cultură.

Lucrările de reabilitare a Centrului Civic al Hunedoarei includ şi construcţia a trei fântâni arteziene în zona Bulevardul Corvin – Casa de Cultură a Hunedoarei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna aprilie, rezultatul licitaţiei pentru construcţia a trei fântâni arteziene în Centrul Civic al Hunedoarei – zona Casei de Cultură – Bulevardul Corvin, a fost contestat, iar iniţial Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis solicitarea depusă de o firmă participantă la licitaţie, care, nefiind declarată câştigătoare, a cerut reevaluarea ofertei.

CNSC a solicitat clarificări primăriei, beneficiara investiţiei, iar primăria a transmis un punct de vedere în care şi-a menţinut poziţia faţă. În final, CNSC a respins contestaţia depusă de societatea comercială. „Consiliul respinge contestaţia formulată de S.C. Galaxy Const S.R.L., reprezentată de Ioan Gumo, pentru neconstituirea cauţiunii. Obligatorie. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare pentru părţile cauzei, respectiv de la data luării la cunoştinţă de către alte persoane vătămate”, se arată în decizia CNSC.

În urma acestei decizii, contractul de peste un milion de euro poate fi atribuit, iar lucrările vor putea începe în săptămânile următoare.

Piaţa Casei de Cultură din Hunedoara şi Bulevardul Corvin vor fi reabilitate şi transformate într-un centru pietonal, potrivit planurilor primăriei. Pe bulevardul care va fi închis traficului rutier, vor fi construite două fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental. Piaţa Casei de Cultură va modernizată din fonduri de la bugetul local, iar în centrul ei va fi construită o fântână arteziană, cu jocuri de sunete şi lumini. Investiţia în modernizarea Pieţei Casei de Cultură din Hunedoara este estimată la 1,3 milioane de lei, iar costurile construirii celor trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin sunt de 4,8 milioane de lei pentru fântâna muzicală, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.


Vă recomandăm să citiţi şi:

O stradă din Hunedoara este readusă la viaţă prin culoare. Aproape 1.400 de umbrele vor anima Aleea Lipscani

Ştrandul din municipiu se înnoieşte: cât au costat cele 400 de umbrele de plajă

FOTO Apariţie inedită a Laurei Codruţa Kovesi printre turişti. Unde şi-a petrecut duminica procurorul-şef al DNA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: