Slujbă de Înviere cu fast în Deva: lumina sfântă va fi adusă din Ierusalim

Slujbă de Înviere cu fast în Deva: lumina sfântă va fi adusă din Ierusalim

Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei va participa la slujba de Înviere. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Episcopia Devei şi Hunedoarei pregăteşte un ceremonial religios cu fast, pentru enoriaşii catedralei episcopale din municipiu. În faţa bisericii va fi amenajat un podium, iar o stradă va fi închisă circulaţiei rutiere. De asemenea, Episcopia anunţă aducerea „luminii sfinte a Învierii”, de la Ierusalim.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Devei a informat că, la solicitarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în data de 11 aprilie, de la ora 12.00 şi până în 12 aprilie, la ora 6.00, traficul rutier va fi închis pe Strada Avram Iancu, în zona Catedralei Episcopale „Sf. Ierarh Nicolae”.

Episcopia Devei şi Hunedoarei va amplasa în faţa bisericii un podium pe care se va desfăşura Slujba de Înviere din noaptea de sâmbătă spre duminică (între orele 00.00 – 01.30), cu prilejul Praznicului Învierii Domnului.

Episcopia Devei şi Hunedoarei a informat, de asemenea, că potrivit tradiţiei, Lumina Sfântă va fi adusă şi în Deva, de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Ea va ajunge în România cu un avion special.

„De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu-Mare şi Timişoara pentru comunităţile de credincioşi ortodocşi din aceste regiuni ale ţării. Pentru credincioşii din judeţul Hunedoara Lumina Sfântă va fi adusă de la Sibiu. Lumina Sfântă va fi păstrată pe întreg parcursul anului pe Sfânta Masă din altarul Catedralei Episcopale”, a comunicat Episcopia.


Vă recomandăm şi:

Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat spitalului judeţean echipamente medicale pentru secţia de pediatrie

Secţia de pediatrie a Spitalului judeţean de urgenţă din Deva va beneficia de echipamente moderne, donate de Episcopia Devei şi Hunedoarei. O slujbă de binecuvântare va fi oficiată în spital, cu această ocazie, au informat reprezentanţii Episcopiei.

Episcopiile promit locuri de joacă şi de parcare dacă primăria le permite ridicarea unor biserici în Hunedoara

Episcopia Devei şi Hunedoarei şi Episcopia Greco - Catolică şi-au reînnoit solicitările de a ridica biserici în municipiul Hunedoara.

FOTO Patriarhul Daniel a fost întâmpinat cu garda de onoare în Deva, unde au fost aduse şi moaştele Brâncovenilor

Peste 1.000 de pelerini au venit la Catedrala Episcopală Sfântul Nicolae din Deva, unde vineri au fost aduse moaştele Brâncovenilor. Racla a fost întâmpinată de Patriarhul Daniel, care a ajuns pentru a doua oară în ultimii cinci ani, într-o vizită canonică la Deva.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: