Serbările naţionale Ţebea 2014: ce trebuie să ştie turiştii care vor participa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut la Serbările naţionale de la Ţebea a participat şi preşedintele Traian Băsescu.
Anul trecut la Serbările naţionale de la Ţebea a participat şi preşedintele Traian Băsescu.

Serbările naţionale de la Ţebea, închinate memoriei lui Avram Iancu, vor avea loc duminică în complexul istoric şi pe platoul din satul hunedorean. Autorităţile au impus restricţii de circulaţie pe DN 76, în zona în care au loc manifestările şi au prezentat o serie de recomandări pentru participanţi.

Mormântul lui Avram Iancu de la Ţebea va deveni duminică loc de pelerinaj. Mii de oameni sunt aşteptaţi la Serbările naţionale, un eveniment tradiţional închinat memoriei lui Avram Iancu.

Ceremonialul public va avea loc la Complexul Istoric din localitatea Ţebea, comuna Baia de Criş, judeţul Hunedoara, începând cu ora 11.00 şi va cuprinde:  decorarea drapelului de luptă, slujba religioasă de pomenire, ceremonia depunerii de coroane şi mesajele autorităţilor. Sărbătoarea va continua pe platoul din sat, unde vor avea loc spectacole de folclor şi un târg.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, duminică, accesul publicului pe platoul destinat ceremonialului se va realiza doar pe poarta nr. 2 (situată în imediata apropiere a căminului cultural). Totodată în acest spaţiu, se interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. În timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării.

Restricţii de trafic
Traficul rutier se va închide pe DN 76 Deva - Oradea în zona bisericii din Ţebea, în intervalele orare 11:00-11:15 şi 14:00-14:30. "Închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare. Menţionăm faptul că situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare. Pentru autovehiculele cu masa totală de 3,5 tone există o rută alternativă, aceasta fiind Ţebea – Vorţa – Ilia, cu ieşire în DN 7 Deva – Arad", a informat Dan Terteci, şeful Cancelariei Prefectului Hunedoarei.

De asemenea, cei care vor să ajungă la evenimentul organizat în Ţebea trebuie să ţină cont că pe şoseaua Deva - Brad - Oradea au loc lucrări de modernizare, iart traficul rutier este restricţionat în mai multe zone, pe cea mai mare parte a traseului.

Peste 250 de jandarmi vor asigura buna desfăşurare a Sebărilor naţionale Ţebea 2014.


Vă recomandăm şi:

FOTO Ţebea 2014: serbarea lui Avram Iancu, loc de pelerinaj pentru politicieni

Serbările naţionale Ţebea 2014 au adus în satul hunedorean învecinat municipiului Brad peste 5.000 de oameni, din întreaga ţară. Ţebea a devenit astăzi un loc de pelerinaj şi pentru politicienii de la toate partidele, iar printre participanţii la slujba de comemorare a eroului transilvănean Avram Iancu au fost Elena Udrea, Klaus Iohannis, Emil Boc, Vasile Blaga şi Dan Diaconescu.

FOTO Ţinutul Pădurenilor, locul de vis al Hunedoarei părăsit de oameni

Comunităţile celui mai pitoresc ţinut al Hunedoarei trec printr-o adevărată dramă. Satele din Pădurenime s-au depopulat, unele aproape complet, spre disperarea oamenilor, care nu întrevăd şanse ca zona să redevină prosperă.

Serbările naţionale de la Ţebea au loc duminică. Se împlinesc 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu

Serbările naţionale de la Ţebea vor avea loc duminică, 7 septembrie, în Complexul Istoric din Ţebea, comuna Baia de Criş. Mii de oameni sunt aşteptaţi la evenimentul închinat memoriei lui Avram Iancu, una dintre personalităţile emblematice din istoria României.

Vizită prezidenţială la Ţebea: Traian Băsescu a venit la serbările naţionale

Peste 5.000 de oameni au venit la Serbările Naţionale organizate astăzi la Ţebea, în memoria lui Avram Iancu. Preşedintele Traian Băsescu a participat la eveniment, alături de soţia sa, Maria.

Marş istovitor în memoria lui Avram Iancu: a parcurs 100 de kilometri desculţ până la mormântul „crăişorului”

Scriitorul Laurian Stănchescu a ajuns astăzi la Ţebea, unde se află locul de veci al celui supranumit „crăişorul munţilor”, Avram Iancu. Laurian a parcurs desculţ drumul dintre Vidra de Sus, unde s-a născut liderul românilor din Transilvania din vremea Revoluţiei de la 1848, şi Ţebea, unde a fost înmormântat Avram Iancu.

Adevărul despre Avram Iancu şi revoluţia românească din Transilvania de la 1848

Avram Iancu este un simbol pentru românii din Transilvania. Alături de Horea şi de episcopul unit Ioan Inochentie Micu Klein, Avram Iancu înseamnă jertfă pentru libertăţile politice ale românilor ardeleni.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite