Secretele întunecate din munţii dacilor, care l-au înfiorat pe Ceauşescu. Ce au căutat aici nemţii şi sovieticii

Ţinutul cetăţilor dacilor păstrează o mulţime de secrete. Munţii au fost scormoniţi în trecut, atât de germani, cât şi de sovietici, iar Ceauşescu ar fi evitat zona.
De ce secrete întunecate și nu luminoase? Și de ce Ceaușescu s-ar fi înfiorat, sărea uraniul la el? Dej a fost iradiat, se știe, dar a fost iradiat de ruși, iar Ceaușescu a fost în vizită în URSS de mai multe ori. Ce stă ascuns sub pământul Sarmisegetusei regia e secret ptr. că arheologia română este f. prost finanțată, brățările de aur dacice fiind descoperite de căutătorii de comori care mișună prin zonă, nu de arheologii noștri! Ia vedeți bulgarii, au făcut un adevărat cult ptr. traci, exploatează f. bine, turistic, ,,tracismul'' lor, deși sunt niște migratori de origine asiatică.
Ați văzut cozi la mormintele tracice din Bulgaria? Nu cred că sunt nici ele așa de proovate, Cred că la acest capitol stau mai bine cetățile dacilor, deși acestea din urmă, în cea mai mare parte, au fost neglijate total de autorități. Altfel... totuși de peste două secole Sarmizegetusa Regia este cercetată arheologic - deși doar într-o mică parte din arealul ei. În zonele unde au fost găsite comorile, arheologii au cercetat mai puțin. Mai multe foste cetăți sunt într-adevăr, lăsate de izbeliște.
Am scris că bulgarii promovează ,,tracismul’’, nu că sunt cozi la mormintele tracice din Bulgaria! Bulgarii au chiar și o universitate, ,, ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ’’, iar de promovarea ,,cultului tracic’’ în Bulgaria cercetați și singur! La noi găsești mulți indivizi care, dacă susții că stimezi strămoșii daci te iau în râs, că ești dacopat, asta e atitudinea! Dacă cunoașteți chirilica, căutați pe net, vă veți lămuri că e așa cum am afirmat în primul mesaj!... Primele săpături sistematice la Sarmisegetusa regia au debutat după primul război mondial, în 1922-1924, când profesorul clujean D. M. Teodorescu a investigat fortificaţia şi templul mare circular. În anul 1950 a demarat proiectul de cercetare arheologică de amploare a sitului, sub conducerea profesorului Constantin Daicoviciu, iar despre ce a făcut Daicoviciu acolo a mărturisit chiar fiul lui! Iar acum, ia vedeți d-voastră ce fonduri sunt alocate studiilor arheologice, sunt de toată jena!
In Sarmizegetusa Regia primele săpături arheologice, care au dus la descoperirea cetății, au inceput in jurul anului 1804, după ce Fiscul a aflat de febra comorilor care îi cuprinsese pe locanici. Au continuat in mai multe perioade si in secolul al XIX-lea, apoi, cu mare elan in secolul XX. În ultimii ani au fost alocate fonduri pentru cercetări în Sarmizgetusa Regia - anual, dar și în alte cetăți dacice. Fonduri alocate de autoritățile locale și mai puțin de către ministere. În Bulgaria am fost la Sveshtari, dar era pustiu.... Dacă mergeți în Sarmizegetusa Regia veți găsi mult mai multă animație .