Scandal în spitalul din Hunedoara: un jurnalist şi un blogger au fost daţi afară de managerul unităţii medicale

Scandal în spitalul din Hunedoara: un jurnalist şi un blogger au fost daţi afară de managerul unităţii medicale

Nicuşor Ştefan, managerul spitalului din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Managerul Spitalului municipal Hunedoara este acuzat de comportament abuziv după ce a interzis unui jurnalist şi unui blogger accesul în incinta unităţii medicale, la o conferinţă de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bloggerul Sebastian Bârgău şi jurnalistul Bogdan Hăulică îl acuză pe managerul Spitalului municipal Hunedoara, Nicuşor Eduard Ştefan, de comportament abuziv. Cei doi nu au fost lăsaţi să participe la conferinţa de presă organizată marţi de conducerea unităţii medicale tocmai pentru a se plânge de faptul că medicii sunt afectaţi de atacurile în presa locală şi de pe Facebook, îndreptate împotriva reprezentanţilor spitalului.

La începutul conferinţei de presă, organizată într-un salon reamenajat al spitalului, Eduard Nicuşor Ştefan i-a cerut bloggerului Sebastian Bârgău să părăsească încăperea, întrucât evenimentul a fost dedicat doar „instituţiilor de presă”. Şi-a motivat apoi decizia susţinând că şi unii dintre medici au dorit acest lucru, dar şi pe seama articolelor, considerate „denigratoare”, pe care Sebastian Bârgău le-ar fi scris împotriva lui.

Jurnalistul Bogdan Hăulică susţine că nu a fost lăsat să intre în curtea spitalului din Hunedoara, pentru a fi prezent la conferinţa de presă. „Pur şi simplu, am fost oprit la poartă, iar unul dintre agenţii de pază mi-a zis că nu mă poate lăsa să intru, pentru că aşa a primit ordin”, a relatat Bogdan Hăulică. Acesta a susţinut că managerul l-a sunat apoi şi şi-a cerut scuze, însă nu i-a dat explicaţii pentru gestul său, la telefon, chemându-l la spital.

Medicii se plâng că sunt şicanaţi

Eduard Ştefan, managerul Spitalului „Alexandru Simionescu” din Hunedoara susţine că scandalurile din ultimele luni care au avut în prim-plan activitatea unităţii medicale i-au afectat pe angajaţi, chiar dacă unitatea medicală este considerată cel mai bun spital municipal din ţară.

Eduard Ştefan a declarat că a fost sunat de un medic să fie întrebat dacă mai este angajat al spitalului, după ce doctorul în cauză a aflat că ar fi fost „gonit” din spital, potrivit unor informaţii publicate în mediul on-line. Şi medicii se plâng că au devenit ţinta indirectă a unor atacuri care au scop politic.

„Să lăsăm profesioniştii să îşi facă treaba. Eu cred că în Hunedoara există cadre medicale care au demonstrat acest lucru cu prisosinţă în acele momente în care în anumite secţii nu au fost suficienţi medici şi nu s-au întâmplat nimic, şi lucrurile au decurs normal. Noi vom şti să ne facem datoria în orice moment. Noi dorim să nu fim antrenaţi în nişte dispute politice, pentru că noi nu dorim nici să facem imaginea nimănui, nici să distrugem imaginea nimănui. Noi avem o reputaţie care poate fi afectată foarte uşor, iar în momentul în care distrugi imaginea unui medic, i-ai distrus profesia. Campaniile electorale vin şi trec, reputaţia medicului rămâne distrusă. Când un medic a avut ocazia, discreditat fiind, să îşi repună imaginea la locul ei? Atunci, vin cu rugămintea să fim lăsaţi să ne demonstrăm profesionalismul în faţa pacienţilor, să fim lăsaţi să îi îngrijim cu şcolile şi cu profesionalismul nostru, iar politicul să îşi găsească alte subiecte de dezbatere”, a spus medicul Mioara Pavel, de la Spitalul municipal Alexandru Simionescu din Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Cumplita crimă comisă de o mamă: Arabela a ascuns sarcina 9 luni, şi-a lăsat pruncul născut de Anul Nou să moară îngheţat şi a plecat la serviciu

Arabela Şaran (30 de ani) a fost trimisă în faţa magistraţilor Tribunalului Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă pentru omor calificat. Anchetatorii au stabilit faptul că femeia, asistentă medicală, şi-a ascuns starea de graviditate de apropiaţii săi şi a ucis cu sânge rece copilul pe care îl născuse în noaptea Anului Nou.

Copiii morţi în incendiul provocat de mama - criminală au fost înmormântaţi. Femeia a fost huiduită şi aproape linşată  la căpătâiul celor trei prunci ucişi

Cei trei copii cu vârste între un an şi 10 ani, care au murit în urma incendiului ce le-a cuprins apartamentul, în timp ce mama acestora îi încuiase în locuinţă şi ieşise la cumpărături, au fost înmormântaţi astăzi în Uricani. Femeia a venit, din spital, să îşi conducă pruncii pe ultimul drum, însă la groapă a fost aproape linşată de rude.

O tânără a născut în drum spre spitalul din Haţeg, ajutată de paramedici

O tânără din comuna Pui a fost ajutată de paramedici să nască, în drum spre spital. Femeia a intrat în travaliu şi a adus pe lume un copil înainte de a ajunge la spital.

citeste totul despre: