Sarmizegetusa Regia, afundată în zăpadă. Drumul spre cetatea dacică este extrem de dificil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre Sarmizegetusa Regia. Foto: Consiliul Judeţean Hunedoara
Drumul spre Sarmizegetusa Regia. Foto: Consiliul Judeţean Hunedoara

Turiştii care vor să viziteze Sarmizegetusa regia în aceste zile sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie, din cauza drumului acoperit de un strat consistent de zăpadă.

Cantitatea mare de zăpadă căzută în ultimele zile pune la grea încercare turiştii care vor să ajungăcu maşinile în zonele montane. În Munţii Orăştiei a nins abundent, iar ultimii patru kilometri ai drului spre Sarmizegetusa Regia sunt extrem de greu de parcurs cu autoturimul.

„Pe Drumul Judeţean 705A, pe sectorul Costeşti - Grădiştea de Munte – Sarmizegetusa Regia, se poate urca doar cu maşini bine pregătite pentru iarnă. În zonă, stratul de omăt a depăşit jumătate de metru şi, deşi drumul este deszăpezit, se recomandă utilizarea autoturismelor 4x4 echipate cu lanţuri pentru evitarea blocajelor în trafic”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

De la 1 martie, programul de vizitare al sitului arheologic Sarmizegetusa Regia s-a modificat.

  „Capitala regatului dac va fi deschisă pentru cei care doresc să o viziteze, în fiecare zi, între orele 09.00 şi 18.00, ultima intrare în sit se va face cu jumătate de oră înaintea închiderii. Programul va rămâne acelaşi până în 30 aprilie 2021”, a informat Administraţia din Sarmizegetusa Regia.


Foto: Sorin Zgăvîrdean. Facebook

sarmizegetusa regia foto sorin zgavardean facebook

Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, se numără printre cele mai importante obiective turistice din România. Vechea capitală a Daciei pre-romane, înfiinţată în urmă cu peste două milenii, se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu (1.656 metri), considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“. În Sarmizegetusa Regia, călătorii găsesc urmele unei aşezări urbane înfloritoare din Epoca Fierului, în jurul căreia au fost ridicate celelalte cetăţi dacice, care aveau în special rol de apărare. Sarmizegetusa Regia a fost devastată la sfârşitul războaielor de cucerire a Daciei.


Drumul spre Sarmizegetusa Regia. Foto: Sorin Zgăvîrdean. Facebook

sarmizegetusa regia foto sorin zgavardean facebook

Vă recomandăm să citiţi şi:

Piaţa înfloritoare a aurului dacic. Cum au fost traficaţi Kosonii din Sarmizegetusa Regia online, în lumea largă

Asaltul asupra Sarmizegetusei Regia. Ce au adus 20 de ani de anchete în dosarele aurului dacic furat

Cât valorează, de fapt, aurul din Sarmizegetusa Regia, scuturile de paradă şi bijuteriile dacilor, cele mai importante obiecte antice recuperate în ultimii ani

Închisoare pentru traficarea celui mai mare tezaur de monede dacice, furat din Sarmizegetusa Regia. Comoara de patru milioane de euro a rămas ascunsă

Marele secret al „eroului” care a predat 1,2 kilograme de Kosoni. Nemulţumit de oferta statului, bărbatul a traficat în Occident o comoară fabuloasă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite