FOTO S-a strigat „Stingerea!” şi falimentul în cel mai sărac oraş al Hunedoarei

FOTO S-a strigat „Stingerea!” şi falimentul în cel mai sărac oraş al Hunedoarei

În afara unor blocuri gri, Aninoasa nu are nimic din aspectul unui oraş. FOTO: D.Guţă ADEVĂRUL.

Administraţia locală a oraşului Aninoasa este ameninţată cu executarea silită pentru o datorie de patru milioane de lei la bancă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Creditorii au bătut la poarta celui mai sărac oraş din judeţul Hunedoara, Aninoasa, şi au somat administraţia locală ca în termen de maximum două săptămâni să achite o tranşă din datoria de aproximativ patru milioane de lei, pe care primăria o are la BCR. În caz contrar, primăria va fi executată silit.


Se lasă noaptea peste Aninoasa
„În urmă cu cinci ani administraţia locală s-a împrumutat la bancă cu trei milioane de lei pentru a susţine mai multe proiecte derulate pentru oraş, unul dintre ele fiind reţeaua de alimentare cu gaz.

Nu am mai reuşit să ne plătim ratele, astfel că s-au adunat penalităţi, iar acum am fost somaţi de creditori achităm măcar 1 – 1,5 milioane de lei din împrumut, altfel vom fi executaţi. Banca va putea lua bani din trezoreria noastră, inclusiv pe ei alocaţi salariiilor angajaţilor şi pentru iluminatul public, apoi ne-ar putea lua clădirile pe care le deţinem, mai puţin sediul primăriei care este instituţie publică. Chiar şi aşa, nu îşi vor putea acoperi paguba”, a declarat primarul Nicolae Dunca.


Oraşul decedat
Administraţia locală a oraşului cu 5.000 de locuitori aşteaptă un miracol pentru a putea ieşi din impas, Primăria a cerut ajutor guvernamental, în luna decembrie a anului trecut, dar până în prezent nu a primit niciun răspuns. Mina din Aninoasa care oferea locuri de muncă localnicilor, este închisă de şase ani, iar primăria a încercat să o transforme într-un muzeu, însă iniţiativa a eşuat.

Singurele activităţi economice derulate în fostul oraş minier sunt ale câtorva chioşcuri din localitate. În schimb, mulţi dintre localnici trăiesc de pe urma afacerilor cu cărbune, furat de cele mai multe ori din vagoanele de marfă care traversează zona.  
 

Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. D. Guţă.

Imagini din aceeasi galerie
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. D. Guţă.
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL D.G.
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. D. G.
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL, D.G.
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. D.Guţă
  • Aninoasa. FOTO: ADEVĂRUL. Daniel Guţă
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările