S-a stabilit data închiderii singurului drum turistic din Parcul Naţional Retezat

S-a stabilit data închiderii singurului drum turistic din Parcul Naţional Retezat

Drumul spre Poiana Pelegii. FOTO: Parcul Naţional Retezat.

Drumul spre Poiana Pelegii, din Parcul Naţional Retezat, în prezent aproape impracticabil cu autoturismul, va fi închis circulaţiei maşinilor. Există pericolul supării sale în anumite porţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 22 mai, sectorul de drum situat în amonte de barajul hidrotehnic Gura Apelor, la Poiana Pelegii, va fi închis circulaţiei rutiere până la restabilirea stării de normalitate, a informat Conisliul Judeţean Hunedoara, administrator al drumului.

„Închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe acest tronson se impune din cauza fenomenelor de îngheţ-dezgheţ şi a ploilor abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistenţă a drumului existând pericolul de surpare al acestuia. Măsura închiderii are ca scop prevenirea unor accidente nedorite. În calitate de administratori ai drumului în cauză dorim ca toţi cei care utilizează această rută pentru a ajunge cu maşina în Poiana Pelegii să poată circula în siguranţă şi să nu le fie pusă viaţa în pericol”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Restricţia nu se aplică autovehiculelor speciale de intervenţie care aparţin M.A.I, M.Ap.N. I.G.S.U, I.G.J.R, S.R.I, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, altor instituţii cu atribuţii de intervenţie în cazuri de urgenţă, celor care deservesc întreţinerea barajului hidrotehnic Gura Apelor, celor destinate supravegherii Parcului Naţional Retezat, precum şi celor care aparţin Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara. Blocarea drumului va fi semnalizată prin bariere direcţionale, pe care sunt montate indicatoare rutiere cu ”Accesul interzis”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Avertizare pentru turiştii din Retezat: drumul spre Poiana Pelegii este blocat. Autorităţile au decis închiderea lui

Controversele pădurilor virgine din Retezat. Ce explicaţii oferă conducerea ariei protejate pentru tăierile din Parc

VIDEO Cea mai periculoasă şosea din vestul ţării. Drumul dintre stânci care oferă senzaţii tari şoferilor

citeste totul despre: