Românul care s-a mutat în satul din munţi pentru a cultiva cannabis a fost pedepsit, iar cultura i-a fost confiscată

Românul care s-a mutat în satul din munţi pentru a cultiva cannabis a fost pedepsit, iar cultura i-a fost confiscată

Cannabis.

Un bărbat s-a retras la ţară, într-un sat izolat din nordul judeţului, pentru a cultiva cannabis. A fost reţinut după ce a comandat aparatura necesară pentru a-şi extinde cultura.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Hunedoara a condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendare, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Blăjeni, care şi-a amenajat propria cultură de cannabis.

Nicolae Novac a recunoscut faptele şi a relatat în instanţă că este consumator de droguri din 2001, în trecut fiind condamnat pentru infracţiuni legate de traficul de droguri. „În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în fapt, că, inculpatul, începând cu luna mai 2018 până la data de 10 octombrie 2018 a cultivat fără drept, un număr de 39 plante de cannabis, din care a rezultat, după recoltare şi uscare, o cantitate totală de 4.300 grame fragmente vegetale cannabis (inflorescenţe, frunze şi tulpini) şi că a deţinut fără drept această cantitate de cannabis, în vederea consumului propriu, fără drept”, se arată în dosar.

Bărbatul, din Bucureşti, s-a mutat în satul de munte din nordul judeţului Hunedoara în 2010, împreună cu familia, şi îşi câştigă traiul de zi cu zi din agricultură, respectiv din plantarea legumelor. El a relatat că în medie consuma zilnic 5-6 ţigarete confecţionate artizanal în care introducea tutun şi aproximativ 0,2-0,3 grame cannabis. Iniţial a cultivat plantele interzise în curte, mascând cultura cu arbuşti. „De circa 4 ani a început să cultive cannabis pentru consum propriu, dar fără a reuşi să recolteze mugurii plantelor, astfel că a decis să realizeze o cultură in-door, comandând în acest sens, în cursul lunilor mai şi iunie 2018, aparatura necesară. Inculpatul a declarat că a cultivat 39 de plante de cannabis care au fost găsite în diferite stadii de vegetaţie cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare şi a precizat că a realizat culturile de cannabis pentru consum propriu, fără a oferi sau vinde vreunei persoane droguri de risc din această cultură”, se arată în motivarea sentinţei.

În 2005, Nicolae Novac a mai fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de droguri şi introducerea în ţară a drogurilor de risc.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Vraciul din munţi care a vrut să vindece lumea cu cannabis. Cum a ajuns să se îndrăgostească de plantele interzise, pe care „le trata ca pe nişte copii”

Un colet cu cinci kilograme de cannabis, trimis din Spania, a fost găsit în Deva

Povestea tragi-comică a fermierului cu cea mai mare cultură de canabis: gafa care i-a distrus recolta uriaşă şi l-a trimis în închisoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: