Revolta unui medic din spitalul judeţean: „Situaţia este extrem de gravă. Nu mai sunt alimente”. Reacţia şefilor

Revolta unui medic din spitalul judeţean: „Situaţia este extrem de gravă. Nu mai sunt alimente”. Reacţia şefilor

Bucătăria spitalului din Deva. ADEVĂRUL.

Un medic şef de secţie de la Spitalul judeţean de Urgenţă din Deva se plânge că unitatea medicală se confruntă cu o lipsă acută de alimente, iar pacienţii riscă să rămână fără mâncare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Codruţa Fotescu, coordonator al Compartimentului Dietetică şi Bloc Alimentar din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, susţine într-un memoriu transmis conducerii unităţii medicale şi Prefecturii Hunedoara, că nu mai sunt alimente pentru bolnavi.

„Situaţia la Blocul Alimentar şi Magazia de Alimente este extrem de gravă. Suntem în data de 15 ianuarie 2020 şi din referatul de alimente pe luna ianuarie anul acesta, făcut de la sfârşitul lunii decembrie 2019, avem contract făcut doar la un singur aliment: carne de pasăre (din data de 13 ianuarie 2020), din totalul de 70 de alimente, din acest motiv nu au fost făcute comenzi (contractele nefiind semnate). Acest fapt afectează grav întocmirea meniului zilnic (3 mese zilnice + gustări în funcţie de alocaţie) pentru bolnavii internaţi şi medicii de gardă. Am semnalat de la sfârşitul anului trecut această situaţie, dar nu s-a făcut nimic. Ca o consecinţă, am avut semnale de pe secţii, zilele trecute, referitor la meniul distribuit la regim, cum că acesta ar fi un meniu insuficient caloric, deficitar în proteine de origine animală”, se arată în memoriul transmis de medic.

Bucătari insuficienţi
Stocul existent în prezent în magazia de alimente la data de 15 ianuarie 2020, mai ajunge cu indulgenţă doar pentru trei zile, în condiţiile repetării aceluiaşi meniu în fiecare zi insuficient caloric şi nutritiv (gust şi aromă), a adăugat medicul Codruţa Fotescu.

„Foile de alimentaţie zilnice ale bolnavilor, calculate, sunt la 50 la sută din alocaţia pe zi, tocmai datorită lipsei constante a alimentelor, la magazia de alimente a spitalului. Suntem puşi în imposibilitatea de a stabili meniul pe şapte zile, cum prevăd normele, de multe ori chiar făcut de pe o zi pe alta. El necesită reanalizare şi modificare”, arată medicul.

Acesta mai susţine spitalul se confruntă atât cu lipsa acută de alimente, dar şi cu bucătari insuficienţi. Memoriul a fost făcut public de Prefectura Hunedoara, iar conducerea spitalului este aşteptată să ia măsuri urgente.

Conducerea spitalului susţine că problemele au fost rezolvate

Şeful de secţie este contrazis de conducerea spitalului. „Circa 80 la sută din comenzile pentru alimente au fost date, iar restul până la sută la sută sunt în faţa mea, le semnez, sunt produse minore, două - trei arome. Contractele şi referatele erau făcute, iar comenzile, în momentul în care doamna doctor a trimis acel memoriu, erau făcute. Mai sunt furnizor care nu aduc produsele de pe azi pe mâine cu produsele. O parte din ei sunt de la Constanţa, din Vâlcea şi din alte locuri. Noi nu am primit reclamaţii de la pacienţi în aceste zile, cu privire la hrană. Sunt venite ouă, mezeluri, carne, carcasă de porc, de toate”, a precizat, vineri, pentru adevarul.ro, Daniela Roşca, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Aceasta a mai adăugat că revolta medicului poate fi pusă pe seama faptului că „este an electoral”.

Vineri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au publicat imagini cu stocul de alimente care au ajuns la spital şi susţin că pacienţii nu trebuie să intre în panică.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Investiţie de 125.000 de euro la secţia de Obstetrică - Ginecologie a spitalului din Hunedoara

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Tânără revenită în ţară după opt ani în Dubai: „Aici eşti umilit la uşile doctorilor. Stai cu orele să te vadă cineva, dar pe toţi îi doare în fund”

Revolta unui paznic din spital: „Medicii dorm şi nu vor să fie deranjaţi când vin bolnavii la Urgenţă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: