Revolta românului care a înotat 3.000 de kilometri în Dunăre, după ce i s-a spus să plătească bilet la bazin fiicelor sale: „Am primit o uriaşă porţie de ruşine”

Revolta românului care a înotat 3.000 de kilometri în Dunăre, după ce i s-a spus să plătească bilet la bazin fiicelor sale: „Am primit o uriaşă porţie de ruşine”

Avram Iancu. FOTO: FACEBOOK.

Avram Iancu, românul care a traversat înot Canalul Mânecii şi Dunărea, de la izvoare la Deltă, a stârnit un adevărat scandal, după ce i s-a spus că trebuie să plătească bilet de intrare la bazinul de înot, pentru cele două fetiţe ale sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bazinul didactic de înot din Petroşani a primit numele „Iancu Avram Marius”, ca omagiu adus bibliotecarului Iancu Avram, după ce acesta a fost primul român care a traversat înot Dunărea, de la izvoare la Marea Neagra şi Canalul Mânecii.

Iancu Avram s-a arătat extrem de revoltat că, dată fiind onoarea care i s-a făcut, soţia şi fiicele sale nu sunt lăsate să folosească gratuit bazinul de înot. I-a scris primăriei un memoriu, în urma căruia administraţia locală a decis să îi acorde gratuitate.

Iată scrisoarea românului:

„În această iarnă am efectuat antrenamentele la bazinul de înot Iancu Avram-Marius. Cu această ocazie au fost şi fetiţele mele cu mine de vreo 5 sau 6 ori, la rugămintea: <<Tati, vrem şi noi să venim cu tine la bazin>>. În urmă cu puţin timp, la sfârşitul unei sesiuni de înot, când am predat cheile de la vestiar, o doamnă blondă de la casierie, m-a luat deoparte şi cu evidentă sfială şi ruşine în glas mi-a transmis următoarele: <<Domnule Avram, mi-a spus domnul director să vă spun că dumneavoastră aveţi intrare gratuită şi necondiţionată oricând doriţi, însă, fetele dumneavoastră NU! Pentru ele şi soţie trebuie să plătiţi bilet! Vă rog să nu vă supăraţi pe mine, dar e jobul meu şi a trebuit să vă spun>>.
După ce doamna şi-a consumat momentul delicat, a fost rândul meu să-mi consum uriaşa porţie de ruşine pe care am simţit-o, băgând capul în pământ.

Până să scriu această adresă către dumneavoastră, deoarece suntem în Centenarul Marii Uniri a tuturor românilor, am căutat înţelegeri amiabile cu domnul director al Bazinului de înot IANCU AVRAM MARIUS. Mi-a spus că sunt camere de luat vederi şi că sunt supravegheat. La întrebarea <<Cine anume se uită pe cameră şi vă trage la răspundere că IANCU AVRAM MARIUS intră la bazinul IANCU AVRAM MARIUS cu fetiţele şi soţia?>>, domnul director a evitat răspunsul.

Stimaţi membri ai Consiliului Local, mie mi se pare normal că atât eu cât şi oricare alt membru al familiei mele (soţie şi copii) să utilizeze oricând şi gratuit bazinul de înot. Dar cum părerea mea nu este nici infailibilă şi nici suverană, vă rog pe dumneavoastră să concluzionaţi şi să decideţi. Domniile voastre mi-au acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani şi aţi schimbat denumirea bazinului de înot în numele meu. De asemenea, sunt Cetăţean de onoare al Judeţului Hunedoara. În hotărârea de Consiliu Local (...) privind drepturile Cetăţenilor de onoare este stipulat: dreptul de a participa gratuit la toate manifestările cultural-sportive organizate de instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Petroşani. În acest caz, instituţia este DIRECT subordonată domniilor voastre, inclusiv camerele alea de luat vederi. Pentru a evita orice neînţelegeri sau alte situaţii jenante în care sunt implicate mai multe persoane vă rog să concluzionaţi dacă atât eu cât şi familia mea putem folosi în mod gratuit bazinul care-mi poartă numele. În cazul unui răspuns negativ vă asigur de faptul că nu va fi nici cea mai mică problemă pentru mine. S-au întâmplat situaţii amuzante şi la case mai mari. Ataşat aveţi celebrul caz al lui Arnold Schwarzenegger care a fost nevoit să doarmă în sacul de dormit la picioarele statuii lui, în faţa unui hotel special pentru el.

Autorităţile i-au aprobat cererea

Vă mulţumesc pentru înţelegere”, a scris Avram Iancu, într-un memoriu adresat Consiliului Local Petroşani.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a conformat şi a anunţat că familia lui Avram Iancu  va intra gratuit la Bazinul de înot din Petroşani, unde preţul unui bilet de intrare este de 8 lei pentru elevi. “Voi promova o astfel de hotărâre în şedinţa următoare. Copiii şi soţia acestuia vor intra gratuit. A fost o situaţie neplăcută, îmi pare rău că Avram Iancu nu a venit prima dată să discute cu mine având în vedere că este şi angajatul nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Avram Iancu este născut la 18 februarie 1976 la Petroşani, este bibliotecar şi practică sportul de la vârsta de 10 ani. A devenit primul român care s-a încumetat să traverseze înot Canalul Mânecii, fără întrerupere şi fără costum de neopren, în 2016. Anul trecut, în 16 septembrie, după 89 de zile, a reuşit traversarea înot a Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la un capăt la celălalt, fără costum de neopren. A pornit în aventura sa în 21 iunie, motivat de o carte scrisă de Jules Verne.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Românul Avram Iancu în faţa performanţei uimitoare. A ajuns la finalul cursei de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre

Bibliotecarul Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot, fără costum de protecţie, Canalul Mânecii

FOTO Avram Iancu a fost primit ca un erou de români. Mesajul emoţionant al maratonistului de pe Dunăre

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările