Revoltă la Poliţia Lupeni: 21 de poliţişti şi-au reclamat şeful. Dănuţ Mocanu este acuzat că şi-a traumatizat subalternii

Revoltă la Poliţia Lupeni: 21 de poliţişti şi-au reclamat şeful. Dănuţ Mocanu este acuzat că şi-a traumatizat subalternii

Dănuţ Mocanu.

Şeful Poliţiei Lupeni, Dănuţ Mocanu, este anchetat de superiori de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, după ce mai mulţi subalterni şi foşti poliţişti din Lupeni l-au acuzat de un comportament abuziv. 21 de angajaţi ai Poliţiei Lupeni au transmis un memoriu Ministerului Afacerilor Interne în care l-au acuzat de ilegalităţi.

Comisarul şef Dănuţ Mocanu, comandantul Poliţiei municipiului Lupeni, se află în centrul unui scandal în care a fost acuzat de abuzuri săvârşite împotriva subalternilor săi. 21 de poliţişti din Lupeni au semnat un memoriu, pe care l-au transmis Ministerului Afacerilor Interne, în care îşi acuză comandantul de un comportament care „de mai mult timp le face imposibilă desfăşurarea activităţii în condiţii de normalitate”, se arată în memoriul semnat de de poliţişti.

Memoriul poliţiştilor

„Începând cu luna noiembrie 2012, la comanda Poliţiei Municipiului Lupeni a fost numit comisarul şef Mocanu Gheorghe Dănuţ, al cărui nume este legat de o serie de abuzuri îndreptate atât împotriva lucrătorilor de poliţie cât şi a cetăţenilor care au nevoie de sprijinul poliţiei, transformând instituţia într-un instrument la dispoziţia sa, prin care urmăreşte doar bunăstarea proprie. Imediat după numirea în funcţie, acesta a început să aibă faţă de întreg colectivul din acea perioadă  un comportament necivilizat, un limbaj vulgar, manifestându-se arogant şi ameninţând mereu cu relaţiile pe care le-ar avea în conducerea IGPR şi la parchete. (...) A fabricat mai multe dosare penale împotriva lucrătorilor şi chiar se laudă că scopul său prin fabricarea acestor dosare este acela de a crea o stare de stress lucrătorilor. Aspectele de natură disciplinară şi chiar penală au fost desrise în amănunt în rapoartele înaintate Biroului Control Intern din cadrul IPJ Hunedoara de către un număr de 21 poliţişti din luna decembrie 2016”, se arată în memoriul transmis de poliţişti conducerii M.A.I.

La solicitarea adevărul.ro, Dănuţ Mocanu nu a dorit să comenteze reclamaţiile subalternilor săi.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a trimis o echipă de control intern la Poliţia Lupeni, pentru a cerceta situaţia poliţistului, pentru a doua oară în ultimul an, după controlul efactuat în februarie 2016. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara a dispus, de asemenea, verificarea sesizărilor poliţiştilor.

„Aspectele semnalate în spaţiul public fac obiectul unor verificări interne, dispuse de către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, în urma cărora, în conformitate cu legea 360 din 2002, vor fi luate măsurile de rigoare”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.


Vă recomandăm şi:

Dezvăluirile poliţistului Claudiu Ionescu: povestea bărbatului mort în patul iubitei, în timpul sexului, adus la morgă în portbagajul unui taxi

Claudiu Ionescu, un ofiţer de poliţie din Hunedoara retras din activitate, a fost eroul unei întâmplări cu totul ieşite din comun. Poliţistul a relatat cum, în urmă cu câţiva ani, cadavrul unui bărbat care murise în timp ce făcea dragoste a fost transportat la morgă, în portbagajul unui taxi. Povestea publicată pe pagina sa de Facebook uimeşte şi prin alte detalii picante.

 

Povestea lui Claudiu Ionescu, poliţistul înfrânt de sistem: „Mi-am dat seama că n-am cum să răzbat în jungla asta de mafioţi. Nu mai cred în dreptate“

În urmă cu 21 de ani, Claudiu Ionescu a intrat în Poliţia Română visând că va face dreptate şi va schimba lumea. Acum, a plecat din sistem şi recunoaşte că acesta l-a învins.

Scrisoarea de mâhnire a unui poliţist: „Suntem proscrişii ţării, nu putem folosi arma din dotare de teamă că vom fi târâţi prin tribunale de infractori”

Moartea poliţistului Gheorghe Ionescu, ucis de milionarul turc ce s-a urcat băut la volan şi l-a lovit intenţionat cu maşina, a stârnit reacţii aprinse în rândul poliţiştilor. Unul dintre poliţiştii hunedoreni care au luat atitudine după tragedia celui supranumit „Dulăul”, a dezvăluit într-o scrisoare deschisă problemele cu care se confruntă în prezent poliţişti.

Revoltă în IPJ Hunedoara: poliţistul care a cerut "să dăm foc palatelor mafioţilor" îşi acuză superiorii de abuzuri

Claudiu Ionescu, un inspector principal de poliţie, a intrat într-o adevărată luptă cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţistul din Hunedoara susţine că a fost cercetat disciplinar pe nedrept după ce a dezvăluit problemele cu care confruntă instituţia şi, recent, a că a fost trimis abuziv la un control psihiatric.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările