Reţeaua de canalizare de pe Lacul Cinciş a intrat în construcţie. Cât de necesară este investiţia

Reţeaua de canalizare de pe Lacul Cinciş a intrat în construcţie. Cât de necesară este investiţia

Se lucrează la noua reţea de canalizare de pe Lacul Cinciş.

Au început lucrările la construcţia reţelei de canalizare din zona Lacului Cinciş, o investiţie estimată la 5,3 milioane de lei.

Vilele, pensiunile şi casele localnicilor de pe malul Lacului Cinciş vor fi racordate la noua reţea de canalizare, construită printr-o investişie estimată la 5,3 milioane de lei, derulată de Primăria Teliucu Inferior prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Lucrările au demarat în zona din amonte a Lacului Cinciş şi au termen de finalizare 27 de luni de la data semnării contractului.

„Investiţia este necesară, deoarece locuinţele din zonă precum şi campingurile şi motelurile din zonă nu dispun de un sistem de canalizare menajeră, canalizarea menajeră deversându-se în lac sau în fose septice individuale. Proiectul „Canalizare menajeră Strada Lacului, sat Cinciş Cerna, comuna Teliucu Inferior, judeţul Hunedoara, cuprinde: colector principal, reţea secundară, staţii de pompare, racorduri canalizare. Reţeaua de canalizare menajeră strada Lacului se va racorda în reţeaua de canalizare menajeră a satului Cinciş – Cerna, care deversează în staţia de epurare existentă”, se arată în documentaţia investiţiei.

Colectorul principal va avea o lungime de 9,3 kilometri, cu curgere gravitaţională (4,9 kilometri) şi curgere sub presiune (4,4 kilometri) şi va f amplasat de-a lungul drumului judeţean DJ 687 D, de la marginea satului Cinciş – Cerna, până la „coada” lacului. Contractul a fost scos la licitaţie publică de Primăria Teliucu Inferior în septembrie 2019. Odată cu finalizarea investiţiei, şoseaua de pe malul lacului, extrem de degradată pe sectorul de şapte kilometri dintre Motel şi Topliţa, va putea fi modernizată.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Satele din Ţinutul Pădurenilor faimoase pentru iernile grele. Cum arată locurile de basm unde oamenii trăiesc fără teama gerului şi a viscolului

VIDEO Bătrâna care trăieşte în sărăcie cumplită, în cătunul pustiu din sălbăticie: „Cât am putere în braţe, nu mă plâng”

FOTO Imaginile de basm ale iernilor de altădată din satele României. Cum s-au transformat locurile de vis din anii '30

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările