Restructurări "de catifea": salariaţii Primăriei sunt rotiţi pe funcţii ca jolly-joker-ii la cărţi

Salariaţii primăriilor sunt schimbaţi pe funcţii pentru ca încadrarea în  organigrama BOC să fie îndeplinită. Cazul extrem este la Haţeg unde noua structură de personal nu a fost votată de consilierii locali

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile locale au tendinţa în unele cazuri de a simula restructurarea de personal prin decantări de posturi între diferitele servicii. La Primăria Deva, de exemplu, încadrarea în norma de personal impusă de guvern se face pe principiul vaselor comunicante: închid un post în serviciul  x,  dar înfiinţez altul în biroul y,  unde schema încă permite. 

Mai exact, trei salariaţi din Biroul Stare civilă a primăriei, specializaţi în oficierea de căsătorii, au fost transformaţi prin hotărâre de consiliu local în trei compartimente ce nu au nici în clin nici în mânecă cu „legalizarea iubirii”. Prin urmare foştii ofiţeri de stare civilă semnează condica în compartimentele registru agricol, programe dezvoltare şi implementare proiecte fonduri nerambursabile. 

Şi pentru că Guvernul a pus corsetul şi pe numărul de personal din aparatul de specialitate al primarului, schema cu rotirea cadrelor se aplică şi aici. Astfel, trei din salariaţii aparatului de specialitate dispar, dar numai  pentru a-i regăsi din nou în posturi de cu totul altă natură la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală.  Şi aşa, dacă azi bugetarul lucrează la „Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă”, de mâine mănâncă aceeaşi pâine dar la „Biroul juridic, achiziţii publice şi administrare telecabină”. 

Haţegul refuză pe faţă restructurarea

Singura unitate administrativă din judeţ care a dat cu tifla pe faţă OUG 63 din 2010 prin care Guvernul impune corecţii ale numărului de personal în domeniul bugetar este  Primăria Haţeg. Consilierii locali au respins proiectul de hotârâre prin care se stabilea noua organigramă, aşteptând acum ca represalii sistarea alocării tuturor fondurilor de la buget. Conform planului de restructurare aprobat de Autoritatea Naţională a Funcţionarului Public, primăria Haţeg  s-a aflat pe primul loc în topul concedierilor 58 de salariaţi propuşi pentru disponibilizare , dintr-un total de 156 de posturi ocupate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările