REPORTAJ: Salvarea din sărăcie, căutată în jocurile de noroc din barurile Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi hunedoreni cad pradă acestui viciu.
Tot mai mulţi hunedoreni cad pradă acestui viciu.

Puține sunt barurile și terasele de cartier din Hunedoara care nu beneficiază de extra-opțiunile oferite clienților cu ajutorul aparatelor de jocuri de noroc. Pentru afacerile patronilor acestor stabilimente, jocurile mecanice sunt adevărate guri de oxigen.

Maşinăriile îi primesc cu drag pe cei care își mizează, obsedați, veniturile și apoi sărăcia pe imaginile înșelătoare ale fructelor și cărților de joc, întoarse pe ecranul mașinăriilor. “Căștigi sau pierzi, în final tot vei pierde”, este legea lui Murphy care se pliază perfect pe profilul jucătorilor împătimiți.

Campionii deziluziilor
Adrian Balint (30 de ani) este doar una dintre victimele irecuperabile ale aparatelor de pocher electronic. “Nu am fâcut un bilanț al celor aproape zece ani de când îm bag banii în aceste pochere. Dar pot spune că sunt cu mut în pierdere. Doar în vara aceasta, am stricat peste 2.000 de euro, cu care am venit din Italia în vacanță, la păcănele”, afirmă hunedoreanul, tată a trei copii mici și lucrător în construcții în Peninsulă. “Am vândut mașina, dar nu am reușit să mă întorc cu cei aproape 4.000 de euro acasă”, spune Marin, un alt tânăr, taximetrist, din Hunedoara, rănit sufletește de viciul de care s-a lăsat acaparat.
“Pocherele mecanice îmi aduc un venit bunicel. Aparatele sunt setate să dea și câștiguri mari, la fiecare două- trei zile, dar niciodată ele nu pot depăși valoarea totală a sumelor depuse în acest interval”, explică Ioan Oprea, administratorul unui bar din cartierul Micro 6.

Psihoterapia, indicată în dependența de jocuri de noroc
Persoanele dependente de acest viciu se pot recunoaște ușor. “Joacă până la ultimul bănuț, pariază mai mult decât își pot permite, joacă în speranța că vor putea scăpa de datorii, rămân în fața aparatului mai mult decât și-au planificat și au remușcări și nu își pot ține promisiunea de a renunța sunt câteva dintre trăsăturile dependenților”, spune psihologul Alina Spiridon. În aceste cazuri, adaugă medicul, psihoterapia este cea mai bună soluție pentru vindecarea parimii distrugătoare a jocurilor de noroc.

Citeşte reportajul pe larg în săptămânalul ADS Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite