Reparaţiile de urgenţă la Castelul Corvinilor vor costa 278.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa jumătate din suprafaţa acoperişului castelului va intra în reparaţii. FOTO: Daniel Guţă.
Circa jumătate din suprafaţa acoperişului castelului va intra în reparaţii. FOTO: Daniel Guţă.

Reparaţiile necesare la acoperişul Castelului Corvinilor din Hunedoara sunt estimate, potrivit specialiştilor, la peste 1,2 milioane de lei. Atât va cheltui administraţia locală pentru lucrările de restaurare derulate în acest an, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu local.

Peste 1,2 milioane de lei (278.000 de euro) va cheltui administraţia locală a municipiului Hunedoara pentru reparaţiile de urgenţă la acoperişul castelului, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local. Proiectul de aprobare a Devizului general privind cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiţie ”Reparaţii Şarpante, Învelitori şi Console Aripa Bethlen şi Turnul Toboşarilor - Castelul Corvinilor Hunedoara” va fi discutat vineri, 28 februarie, în şedinţa de Consiliu Local.

Lucrările de reparaţii vor începe în această primăvară, potrivit reprezentanţilor primăriei. Primarul Hunedoarei, Viorel Arion, a declarat că administraţia locală intenţionează să acceseze fonduri europene pentru restaurarea completă a Castelului Corvinilor.


Vă recomandăm şi:

FOTO Castelul Corvinilor înainte de incendiul care l-a mistuit în 1854     O gravură veche de aproape 200 de ani care înfăţişează Castelul Corvinilor a rămas una dintre puţinele mărturii asupra imaginii celui mai important monument din Hunedoara, la începutul secolului al nouăsprezecelea. Tabloul a fost reprodus în ilustraţii care sunt scoase la vânzare pe Internet.

FOTOGALERIE Castelul Hunedoarei după “marele incendiu de la 1854” face istorie pe Internet    Castelul Corvinilor atrage ca un magnet. O demonstrează miile de aprecieri pe care fotografiile vechi cu monumentul istoric le primesc de la utilizatorii de Facebook.

FOTO Hunedoara văzută prin ochii unui călător maghiar. Imagini de colecţie de la începutul secolului trecut    Un orăşel plin de viaţă la poalele unui castel medieval, în care oamenii muncesc în minerit şi în uzina de fier, se îmbracă frumos, cu eleganţa specifică vremurilor, fac comerţ în târgul mereu aglomerat de căruţele cu coviltir şi petrec sub cerul liber. Atmosfera Hunedoarei din urmă cu un secol este descrisă minuţios în fotografiile realizate de un călător maghiar.

Simbolul „Târgului de fier” se dărâmă sub ochii hunedorenilor. Cum poate fi salvat Furnalul din Govăjdia     Furnalul din Govăjdia a intrat în ultimii ani în categoria monumentelor istorice cu care autorităţile se mândresc, însă nu fac mai nimic pentru a le schimba soarta pecetluită de trecerea timpului. Lăsat în paragină de ani buni, monumentul istoric se prăbuşeşte cu zile, spun cei care încă îl consideră un simbol al oraşului, din vremurile în care Hunedoara era cunoscută în lume ca „Târgul de fier”.

FOTO Hunedoara anilor 1880 în imagini rare. Cum se mândreau austro-ungarii cu Uzinele de fier şi minele din Hunedoara    Angajaţii Castelului Corvinilor au făcut o descoperire impresionantă. Recent, în tmpul unui inventar realizat în arhivele muzeului, au dat peste un album de fotografii vechi, de la sfârşitul XIX, în care sunt prezentate Uzinele de fier ale Hunedoarei şi minele din împrejurimi. Albumul a fost publicat la Expoziţia Universală din 1889 de la Paris, ca o imagine a celor mai importante realizări industriale ale Imperiului Austro-Ungar.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite