Recuperatorii de credite îi vor colinda pe hunedorenii restanţieri de sărbători

Recuperatorii de credite îi vor colinda pe hunedorenii restanţieri de sărbători

Dosarele datornicilor s-au înmulţit în acest an la departamentele de creditare

Bancherii şi firmele de telefonie „au vândut” datoriile rău platnicilor firmelor de recuperare. Restanţele hunedorenilor către bancheri au depăşit 115 milioane de lei. Astfel, Moş Crăciun va aduce mii de dosare de executare silită.

Mii de dosare de executare silită ale rău platnicilor din judeţ sunt pregătite să pornească, în această lună, spre hunedorenii care nu mai reuşesc să-şi achite ratele la bănci sau facturile de telefonie mobilă. Bancherii şi operatorii de telefonie mobilă „au vândut” aceste restanţe firmelor de recuperare de creanţe, astfel că sfârşitul de an va aduce la uşa datornicilor reprezentanţi ai acestor firme.
„Sfârşitul de an va provoca un adevărat cutremur printre restanţierii la bănci. Fiecare bancă vrea să-şi încheie socotelile cu restanţierii. Aşa că vor trimite recuperatorii de credite la uşa acestora. Sunt mii de dosare aflate în curs de finalizare”, a afirmat Mihai D., ofiţer de credite.

Campioni la creditele în lei
Potrivit reprezentanţilor BNR, restanţele la bănci cumulate de hunedoreni au depăşit 115 milioane de lei. Cele mai mari creanţe, de aproximativ 96 de milioane, se înregistrează la creditele în lei. Şi firmele de telefonie au de recuperat aproximativ cinci milioane de euro de la hunedoreni. Situaţia riscă se devină tensionată în contextul în care rata şomajului în judeţul Hunedoara a depăşit 10 la sută, iar numărul hunedorenilor care au ieşit din plata şomajului este de aproximativ 7.000 de persoane.
„Am intrat în şomaj şi nu am mai avut cum să plătesc banca. Am cerut o amânare, dar a expirat şi asta. Acum am primit o înştiinţare de la o societate de recuperare cum că voi fi executat silit. Sunt disperat. Am împrumutat nişte bani, dar nici pe ăştia nu mai reuşesc să-şi dau înapoi”, a spus Ioan C. din Deva.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: