Recidivistul care primeşte daune morale uriaşe de la Poliţie după ce s-a plâns că a fost muşcat de un şobolan în arest: „Am slăbit aproape 15 kilograme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Hurezan.
Cristian Hurezan.

Un deţinut condamnat pentru mai multe furturi, spargeri şi participarea la jafuri a dat Poliţia în judecată, susţinând că a fost muşcat de un şobolan în arest. Magistraţii au decis, în primă instanţă, ca bărbatul să primească daune morale.

Cristian Hurezanu (39 de ani), un recidivist condamnat pentru mai multe furturi şi o tentativă de tâlhărie, a chemat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, prin Centrul de Arest Preventiv din Deva, susţinând că, la  scurt timp după ce a pus într-o celulă a arestului, a fost muşcat de un şobolan. Recent, după doi ani de la incidentul reclamat, magistraţii Judecătoriei Deva au decis ca IPJ să-i achite acestuia daune morale în valoare de 5.500 de lei pentru suferinţele pricinuite. Sentinţa nu este definitivă, iar procesul a fost reluat la Tribunalul Hunedoara.

„Prin cererea înregistrată pe rolul acestei instanţe la data de 28 iunie 2018, urmare a trimiterii cauzei spre rejudecare, reclamantul a solicitat, în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Poliţie a judeţului Hunedoara, prin Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, obligare a acestuia la plata sumei de 55.000 lei daune morale, renunţând la termenul de judecată la capătul de cerere privind daune le materiale. Reclamantul a arătat că în arestul Poliţiei Deva a fost muşcat de un şobolan, deşi anunţase că în cameră există un şobolan. A mai arătat că la dosarul medical de penitenciar există acte medicale, cu diagnostic de plagă muşcătură de şobolan. A învederat totodată că a slăbit în ultima perioadă aproape 15 kilograme, iar din cauza condiţiilor inumane din arestul poliţiei, confirmate de înscrisurile depuse în probaţiune, se află expus unor mari riscuri, motiv pentru care cere să fie despăgubit”, se arăta în cererea depusă de Hurezanu, prezentată adevarul.ro.

I-a convins că a fost victima unui şobolan
În dosarul judecat la Deva se arată că Hurezan ar fi fost muşcat în 17 iulie 2016, în arest, iar ulterior a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Deva, unde i s-a administrat tratament antitetanos şi i s-a recomandat prezentarea la un spital de boli infecţioase. A doua zi, un medic specialist i-a prescris un tratament sub formă de vaccinuri periodice, însă acesta refuză nemotivat să facă tratamentul. Hurezanu a reclamat prezenţa şobolanului în cameră, iar la solicitarea sa, un coleg de arest a susţinut că ar fi văzut rozătorul. Instanţa a constatat că înainte operaţiunile de deratizare erau efectuate în centrul de arest, cu câteva luni înainte de incident, dar că şi alţi deţinuţi au reclamat prezenţa dăunătorilor, iar cu ocazia verificării efectuate în camera de detenţie nr. 9 s-a constatat prezenţa unei sticle cu apă în gaura de la WC , pusă acolo cu scopul prevenirii pătrunderii dăunătorilor. Hurezanu a susţinut că a fost torturat şi tratat subuman în arest, din cauza şobolanului.

„Este bine cunoscut că şobolanii sunt purtătorii unor boli infecţioase grave pe care le transmit persoanelor cu care ajung în contact, simpla lor prezenţa în mediul în care omul habitează putând fi considerată prin ea însăşi un tratament inuman şi degradant. În raport de aceste criterii şi ţinând seama de toate circumstanţele speţ ei, instanţa va obliga pârâtul să plătească reclamantului suma de 5.500 lei, cu titlu de daune morale suferite de acesta ca urmare a condiţiilor necorespunzătoare de care a avut parte în perioada de arest preventiv din Centrul de reţinere şi arest preventiv Deva, despăgubire apreciată ca fiind corespunzătoare, de natură a uşura situaţia persoanei reclamantului şi de a-i acorda acestuia o satisfacţie proporţională cu dauna suferită, în scopul asigurării unei juste compensaţii a suferinţelor pe care le-a îndurat”, se arată în motivarea sentinţei, care nu este definitivă.

Spărgătorul atacat de şobolan
Cristian Hurezanu a fost în ultimii ani un client frecvent al Justiţiei, datorită numeroaselor plângeri, dar şi a condamnărilor primite pentru furt şi tâlhărie. Cea mai recentă dintre ele a fost pronunţată în 2018, la Curtea de Apel Alba Iulia, a fost de 3 ani şi 9 luni de închisoare pentru participarea la mai multe spargeri şi tâlhării. Potrivit anchetatorilor, petroşeneanul împreună cu doi prieteni şi0au acoperit feţele cu cagule şi au intrat noaptea peste o familie din Ostrovu Mare, despre care cunoşteau că ar fi primit 100.000 de euro cu titlul de subvenţie. Proprietara a fost trezită din somn de hoţii care îi scotoceau casa şi a fost lovită cu o rangă peste tibie. Soţul ei a reuşit să îi deposedeze pe infractori de armă, iar aceştia au fugit. În aceeaşi noapte, cei trei au dat o spargere la un service din Haţeg, de unde au furat seiful cu bani. Hurezanu îşi pierduse cagula şi a fost recunoscut pe camerele video de supraveghere montate pe clădirea service-ului. După ce au spart seiful în care se aflau circa 24.000 de lei, l-au aruncat în apele barajului de la Sântamaria Orlea. Aceeaşi inculpaţi au spart o casă de pariuri din Baru, pentru a fura seiful, însă nu au avut uneltele adecvate pentru a-l scoate din sediul acesteia. Hurezan a fost arestat în iunite 2016, iar la scurt timp s-a plâns că a fost atacat de şobolan.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Locul care face de ruşine un oraş întreg. Malurile râului s-au transformat într-o imensă groapă de gunoi, păzită de şobolani şi haite de câini

VIDEO Scene bizare la Pediatrie: un şobolan a fost filmat în timp ce se plimba printre copii şi mânca pufuleţi

VIDEO Dezolare pe Autostrada Deva - Orăştie: grupurile sanitare din refugii au rămas închise şi se afundă în mizerie
 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite