Razii la tăietorii de lemne. Poliţiştii se laudă cu capturi „impresionante”: dosare penale pentru trei cioate

Razii la tăietorii de lemne. Poliţiştii se laudă cu capturi „impresionante”: dosare penale pentru trei cioate

FOTO: ARHIVĂ.

Poliţiştii susţin că au organizat acţiuni ample de combatere a delictelor silvice în satele din judeţul Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Hunedoara au descins în satele comunelor Ilia şi Gursada din judeţul Hunedoara pentru depsistarea localnicilor care taie lemne ilegal. Mai multe anchete penale au fost deschise împotriva unor localnici.

În satul Vica, pe un teren proprietate privată, poliţiştii au identificat 6 cioate nemarcate, ai căror arbori au fost tăiaţi fără drept de un bărbat de 29 de ani.Pe un alt teren din sat au găsit 9 cioate nemarcate, ai căror arbori au fost tăiaţi fără drept de un bărbat de 49 de ani.

În satul Dănuleşti au fost identificate 41 cioate nemarcate, în stare verde. Arborii au fost tăiaţi fără drept de un bărbat de 40 de ani, anunţă IPJ Hunedoara.

În satul Cărmăzăneşti,  au fost identificate 3 cioate nemarcate, în stare verde, din specia fag, arborii fiind tăiaţi fără drept de reprezentanţii unei societăţi comerciale.

Iar în Gurasada, poliţiştii au identificat 6 cioate nemarcate, în stare verde, ale unor arbori tăiaţi fără drept de către angajaţii unei societăţi comerciale, în timpul exploatării materialului lemnos aferent unei partizi constituite legal.

„În cauză a fost luată măsura confiscării şi a predării materialului lemnos către personalul silvic,  în vederea valorificării şi continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept şi furt de arbori”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul personalului silvic abilitat din cadrul Ocolului Silvic Ilia şi a Gărzii Forestiere Timişoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Pădurile renasc în Hunedoara. Unde vor fi cele mai ample regenerări şi lucrări de îngrijire

Pădurile tot mai neglijate în Hunedoara. Suprafeţele pe care au loc regenerări artificiale s-au redus drastic

FOTO Cum arată Godeanu, „muntele sfânt al dacilor”, după catastrofele care au nimicit zeci de hectare de pădure

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: