Radu Sienerth a murit la Spitalul Floreasca. Tânărul din Petroşani este a 64-a victimă a incendiului din Colectiv

Radu Sienerth a murit la Spitalul Floreasca. Tânărul din Petroşani este a 64-a victimă a incendiului din Colectiv

Radu Sienerth. FOTO: cdep.ro

Radu Sienerth, fiul fostului director al Exploatării Miniere Livezeni, a murit, luni, la  Spitalul Floreasca din Bucureşti, în urma unor complicaţii hemorargice. Tânărul de 21 de ani, din Petroşani, a fost cea de-a 64 victimă a tragediei din Clubul Colectiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Sienerth a murit luni, la Spitalul Floreasca. Decesul tânărului de 21 de ani a survenit la aproape cinci luni de la tragedia din Colectiv, fiind a 64-a persoană care a murit din cauza leziunilor grave provocate de incendiu.

„Pacientul era într-o stare foarte gravă încă de la internarea în spital, fiind atunci resuscitat. A murit în urma unei complicaţii pulmonare, o hemoragie masivă, care nu a mai putut fi controlată. Pacientul, de-a lungul timpului, a făcut toate complicaţiile posibile şi, cu ajutorul nostru, a reuşit să supravieţuiască până astăzi - un efort de patru luni şi jumătate. Familia a stat în permanenţă cu el, zi şi noapte”, a precizat doctorul Ioan Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului, citat de Protv.

În 30 octombrie 2015, tânărul de 21 de ani, student la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, se afla în club împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti, când a izbucnit incendiul. Potrivit unor mărturii, cei doi tineri aflaţi chiar lângă uşa de acces au reuşit să iasă de urgenţă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă Radu a fost trântit la pământ şi suprins de flăcări.

În urma catastrofei, Radu a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de urgenţă, însă starea lui a continuat să fie extrem de gravă, chiar critică, dat fiind faptul că a suferit inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. A suferit mai multe intervenţii chirurgicale, de chirurgie plastică, în tot acest timp, însă medicii au spus că era extrem de slăbit iar sistemul lui imunitar nu a mai făcut faţă.

Radu Sienerth a fost fiul fostului şef de la Mina Livezeni Ioan Sienerth. Tânărul de 22 de ani din Petroşani a luat parte la programul de Internship al Guvernului României, lucrând ca intern la Ministerul Economiei. A participat la olimpiade şi comunicări ştiinţifice în cadrul ciclurilor gimnazial şi liceal şi conferinţe pe teme economice şi de dezvoltare antreprenorială organizate la nivelul universităţii. A activat în domeniul consultanţei financiare la o bancă de top din România şi a efectuat un stagiu de practică la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Un incendiu a izbucnit pe 30 octombrie în clubul bucureştean Colectiv, chiar în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity. În urma tragediei şi-au pierdut viaţa  64 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 dintre răniţii transferaţi în străinătate.


Vă recomandăm şi:

Omul care a trăit cu arsuri pe 85 la sută din corp: “Am ieşit mai mult mort decât viu din infern. Nu trebuie să ne pierdem speranţa după asemenea tragedii"

Nicolae Iordache (44 de ani) a fost aproape carbonizat în exploziile petrecute în subteranul Minei Petrila, în 15 noiembrie 2008. La şapte ani de la dezastrul care a curmat viaţa a 13 mineri şi salvatori, fostul lor camarad, scos din mină cu arsuri pe 85 la sută din corp, s-a însănătoşit şi speră ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu victimele în viaţă, ale incendiului din Clubul Colectiv.

Maria Vulcu, arhitecta ucisă în incendiul din Colectiv, a fost înmormântată. Preot: "eşti tentat să rămâi fără cuvinte în faţa unei asemenea tragedii"

Aproape 1.000 de oameni au participat la slujba de înmormântare a Marie Vulcu, tânăra arhitectă din Deva, ucisă în incendiul care a cuprins Clubul Colectiv din Bucureşti. Oraşul Simeria, unde locuiesc părinţii Mariei, a fost în doliu după tragedia prin care au trecut rudele fetei. "Cine o să răspundă pentru cele întâmplate", a transmis Celia, prezentă la înmormântare.

Incendiu în Colectiv. Soarta cruntă a tinerilor din Hunedoara: Maria Vulcu, adusă acasă în sicriu, iar Radu Sienerth se zbate între viaţă şi moarte

Destine crunte pentru cei doi tineri din judeţul Hunedoara, victime ale incendiului devastator din Clubul Colectiv (Bucureşti). Maria Vulcu, fata care plecase în Capitală pentru a-şi construi un viitor, a fost adusă în sicriu acasă. Apropiaţii lui Radu Sienerth, căzut şi el victimă în carnagiul din club, se roagă pentru supravieţuirea sa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările