Protestele minerilor din Valea Jiului continuă: ortacii de la EM Livezeni s-au baricadat în subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii se tem de restructurările anunţate conform planului de redresare al CEH.
Minerii se tem de restructurările anunţate conform planului de redresare al CEH.

Zeci de angajaţi de la Exploatarea Minieră Livezeni (Petroşani) au rămas în subteran după terminarea schimbului de lucru, în timp ce alţi 250 de mineri care au intrat în şut au refuzat să lucreze. Acţiunile de protest ale minerilor urmează protestelor începute marţi, la Mina Lonea, şi continuate miercuri în faţa Complexului Energetic Hunedoara.

Protestele minerilor din Valea Jiului au luat amploare. După ce marţi, Vasile Păduraru, liderul de sindicat al minerilor din Exploatarea Minieră Lonea (Petrila), s-a legat cu lanţuri de poarta de intrare în uzină, iar miercuri alţi mineri din Lonea s-au alăturat acţiunii sale şi au manifestat alături de el, astăzi, protestele s-au extins şi la Exploatarea Minieră Livezeni (Petroşani).

Zeci de angajaţi din Livezeni au rămas în subteran după terminarea schimbului patru de lucru, în timp ce alţi 250 de mineri care au intrat în şut au refuzat să lucreze. Minerii de la Lonea, Vulcan şi Lupeni s-au adunat, joi dimineaţa, în curtea Complexului Energetic Hunedoara. Oamenii cer Guvernului României să nu închidă CEH-ul, companie naţională care asigură aproape 7000 de locuri de muncă în sistemul energetic, informează gazetadedimineata.ro.

De asemenea, se tem de disponibilizările anunţate conform planului de restructurare al companiei, care prevede diminuarea cu 500 a locurilor de muncă în CEH.

Tot astăzi, în Valea Jiului a sosit ministrul Energiei, Andrei Gerea. Ministrul s-a întâlnit cu politicienii din Petroşani, urmând să se îndrepte spre sediu Complexului Energetic Hunedoara, unde va discuta cu liderii minerilor şi cu reprezentanţii CEH.


Vă recomandăm şi:

Haosul din CEH a scos oamenii în stradă. Peste 300 de angajaţi ai termocentralelor Mintia şi Paroşeni au protestat în Deva

Angajaţii termocentralelor Mintia şi Paroşeni au protestat astăzi în faţa Prefecturii Hunedoarei. Oamenii sunt nemulţumiţi de haosul din Complexul Energetic Hunedoara, care include cele două termocentrale şi patru minde din Valea Jiului, şi cer ajutor urgent de la guvern, pentru CEH.

Ce averi au şefii din Complexul Energetic Hunedoara, compania de stat aflată într-o situaţie economică dificilă

Complexul Energetic Hunedoara se află în suferinţă din punct de vedere economic şi ar putea rămâne până la finalul acestui an fără aproape 500 de angajaţi, concedierile colective fiind plănuite în strategia de redresare a companiei de stat. Spre deosebire de angajaţii fără funcţii, membrii din conducerea CEH, majoritatea numiţi politic, au puţine motive de îngrijorare: unii dintre ei au venituri impresionante.

Ministrul Liviu Pop despre concedierile din cadrul CEH: "Disponibilizaţii vor primi salarii compensatorii"

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la Deva, că angajaţii din Complexul Energetic Hunedoara care vor fi vizaţi de disponibilizările colective, în cazul în care acestea vor avea loc, vor primi salarii compensatorii.

Cărbunele, esenţial pentru securitatea energetică a României

După o experienţă de 7 ani în serviciul public românesc, în domeniul politicii comerciale comune a Uniunii Europene, inclusiv în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, am avut, în ultimele 10 luni, şansa de a lucra, din nou, în cadrul administraţiei publice, de data asta, la Departamentul pentru Energie, astăzi Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite