Promisiunile ministrului Energiei, sosit la Deva după protestul angajaţilor de la Termocentrala Mintia

Promisiunile ministrului Energiei, sosit la Deva după protestul angajaţilor de la Termocentrala Mintia

Salariaţii de la Mintia au protestat şi miercuri. FOTO: Prefectura Hunedoara.

Ministrul Energiei, Anton Anton, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii salariaţilor care au protestat la Termocentrala Mintia, nemulţumiţi de soarta companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anton Anton, ministrul Energiei, însoţit de viceprim-ministrul Viorel Ştefan, s-a deplasat, miercuri dimineaţă, la Deva, pentru a se întâlni cu reprezentanţii salariaţilor şi ai conducerii Complexului Energetic Hunedoara, în urma protestelor de marţi şi miercuri ale angajaţilor Termocentralei Mintia.

Discuţiile au avut loc la Prefectura Hunedoara şi au vizat problemele principale cu care se confruntă mineritul şi sectorul energetic din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, a informat Prefectura Hunedoara, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Sindicatului “Muntele” şi-au manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că drepturile salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă al angajaţilor CEH riscă să nu fie plătite la timp, pe data de 30 martie.

Ei au cerut sprijinul guvernanţilor cu privire la rezolvarea a patru probleme stringente care generează la acest moment tensiuni: asigurarea serviciilor de sistem de care beneficiază şi după data de 15 martie 2018, când expiră contractul actual; adoptarea unei hotărâri de guvern care să permită acordarea ajutorului de stat necesar Minelor Lupeni şi Lonea; asigurarea serviciilor de interes economic general (SIEG) pentru grupurile energetice pe cărbune şi prelungirea funcţionării minelor Lupeni şi Lonea, cu ajutor de stat, şi după anul 2018, se arată în comunicat.

Investiţii promise la Mintia
Conducerea CEH a confirmat că încasările din vânzarea de energie electrică nu sunt suficiente şi se completează cu încasările din servicii de sistem şi cu ajutorul de stat.

„Anton Anton, ministrul energiei, a arătat că la Ministerul Energiei este în curs de elaborare Strategia Energetică a României, în care nu se va renunţa la producţia de energie electrică pe cărbune. Se prevăd, de asemenea, programe de investiţii pentru menţinerea mai multor grupuri energetice la Termocentrala Mintia”, a informat Prefectura Hunedoara.

Marţi şi miercuri, circa 80 de salariaţi ai Termocentralei Mintia (Deva) au protestat la sediul companiei,  acuzând că statul român nu acordă sprijin Complexului Energetic Hunedoara, din care face parte termocentrale, şi că astfel grăbeşte închiderea ei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

O lume dispărută - Valea Jiului. Planul guvernării PSD-ALDE pentru minerit: promisiuni deşarte, sărăcie şi companii falimentare

Peste 1.000 de salariaţi disponibilizaţi de la Complexul Energetic Hunedoara vor primi compensaţii

EXCLUSIV Între management deficitar şi interese politice. Complexul Energetic Hunedoara, aproape de colaps

citeste totul despre: