Proiectele de 30 de milioane de euro în modernizarea reţelei de transport urban şi în piste de biciclete au fost admise

Proiectele de 30 de milioane de euro în modernizarea reţelei de transport urban şi în piste de biciclete au fost admise

Centrul istoric va deveni o zonă pietonală, susţin realizatorii proiectelor.

Investiţiile care vizează modernizarea transportului public în Hunedoara, a zonelor centrale din Hunedoara şi crearea unei reţele de piste de biciclete şi alei pietonale au fost declarate eligibile de Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. Autorităţile speră să obţină finanţări de aproape 30 de milioane de euro pentru realizarea lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele trei proiecte pentru mobilitate urbană, în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro, depuse de Primăria Hunedoara la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, au fost declarate admise de ADR Vest din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii. „Cele trei proiecte, care sunt împărţite pe coridoare (Est, Vest şi Central), vizează atât construcţia unor noi alei pietonale în Centrul vechi şi în Centrul civic al municipiului, precum şi modernizarea transportului public în municipiul Hunedoara”, a informat Primăria Hunedoara.

După declararea eligibilităţii lor, autorităţile speră ca şi cererea de finanţare pentru acestea să fie aprobată.
Investiţiile plănuite prevăd achiziţia a 20 de autobuze hibrid, înfiinţarea a 11 staţii de închiriere biciclete, achiziţionarea a 358 de biciclete achiziţionate pentru un sistem bike-sharing, modernizarea a 32 de staţii de îmbarcare pentru călători, construirea a şase staţii de microbuz, amenajarea unei zone pietonale de peste 3.700 de metri pătraţi, amenajarea a peste 5.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, construirea a cel puţin trei kilometri de piste de biciclete, achiziţia a peste 200 de arbori şi arbuşti ornamentali, modernizarea a 12 intersecţii semaforizate, înfiinţarea a două intersecţii semaforizate, dotarea arterelor oraşului cu 25 de camere noi de monitorizare video şi amenajarea unui sens giratoriu în zona Spitalului municipal, pentru ruta 2 de autobuze.

Noile piste de biciclete vor fi înfiinţate începând de pe strada Bucegi şi vor face conexiunea între  Bulevardul Traian, cu pista de biciclete existentă, şi vor continua pe Bulevardul Dacia. 

Un alt proiect vizează modernizarea infrastructurii din Centrul istoric, reamaneajarea zonei şi transformarea străzilor Libertăţii şi Constantin Bursan în zone pietonale. Şi aici vor fi înfiinţate piste de biciclete, care vor ajunge până la Castelul Corvinilor. Al treilea proiect vizează modernizarea străzilor Buituri, Eroilor, Mureşului, Ciprian Porumbescu, a zonei Poliţie – Şcoala nr. 3 amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia dintre Str. Pictor Luchian şi Victoriei.

Investiţiile pe fonduri UE ar urma să crească numărul de biciclişti cu 66 la sută în primul an de la implementarea roiectului, al numărului de pietoni şi de utilizatori ai transportului public.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Investiţie de cinci milioane de euro la spitalul municipal. Banii au fost obţinuţi de la UE pentru reabilitarea termică

Mega-proiectele abandonate din anii '80: canalul care transforma Capitala în port la Dunăre şi magistrala celui mai mare sistem de irigaţii din Bărăgan

Municipiul care a cerut 300 de milioane de lei de la UE. Primăria a depus un număr record de proiecte la ADR Vest

 

 

citeste totul despre: