Proiecte UE pentru Centrul vechi şi zona Castelului Corvinilor, de zece milioane de euro. Cât a costat consultanţa

Proiecte UE pentru Centrul vechi şi zona Castelului Corvinilor, de zece milioane de euro. Cât a costat consultanţa

Centrul vechi din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Primăria a achiziţionat serviciile de consultanţă şi de întocmire a documentaţiei pentru două proiecte de reabilitare a Centrului istoric al Hunedoarei, pentru care intenţionează să acceseze fonduri de le Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Hunedoara atribuit, cu suma totală de 350.000 de lei, serviciile de consultanţă şi de întocmire a documentaţiei pentru proiectele de reabilitare plănuite în Centrul Vechi şi în zona Castelului Corvinilor.

Administraţia locală va cheltui 90.000 de lei pentru serviciile de consultanţă pentru elaborarea cererii de finanţare şi a tuturor studiilor necesare întocmirii acesteia, pentru pregătirea şi scrierea proiectului „Revitalizarea centrului istoric al municipiului Hunedoara”, care include Muzeul Fierului şi Parcul Libertăţii). Proiectul va fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 (POR), iar firma de la care au fost achiziţionate serviciile de consultanţă, prin procedura directă, este SC Networking Office Project SRL, din Timişoara. Tot prin cumpărături directe şi tot cu 90.000 de lei, a fost achiziţionată şi întocmirea documentaţiei tehnico - economică pentru acelaşi proiect, de la firma Gevis Proteam SRL, din Deva.

Străzile din jurul Castelului Corvinilor

Marţi, primăria a mai achiziţionat cu 80.000 de lei serviciile de consultanţă pentru elaborarea Cererii de Finanţare în vederea pregătirii şi scrierii proiectului „Sprijinirea regenerării municipiului Hunedoara – prin revitalizarea comunităţii”, care va include înfiinţarea Centrului de Tineret, Reabilitarea albiei râului Cerna şi a străzilor Castelului, 9 Mai, Gabriel Bethlen, din zona Castelului Corvinilor. Proiectul va fi derulat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), iar firma care se va ocupa de consultanţă este SC Networking Office Project SRL. Oferta a fost depusă luni. Tot marţi, primăria a achiziţionat serviciile privind întocmirea documentaţiei tehnico - economica pentru acelaşi proiect, cu suma de 90.000 de lei, de la Gevis Proteam S.R.L., din Deva.

Cele două proiecte care vizează reabilitarea zonei centrului istoric al municipiului au fost estimate fiecare la câte cinci milioane de euro.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Povestea celui mai spectaculos funicular. Rămăşiţele colosului de fier atârnă la zeci de metri lângă castel

Planuri mari pentru municipiu cu bani de la UE. Cele 21 de proiecte însumează peste 65 de milioane de euro

Satele din jurul municipiului vor avea reţea nouă de apă şi canalizare. Când încep lucrările pe fonduri UE

 

 

citeste totul despre: