Procesul fiului consilierei judeţene Dorina Pleşcan, acuzat de proxenetism şi trafic de minori, s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Hunedoara va pronunţa sentinţa în dosarul în care Daniel Pleşcan, fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan, şi alţi doi inculpaţi au fost acuzaţi de proxenetism.

Daniel Pleşcan, Silviu Praţa şi Mihaela Ciociu, acuzaţi de infracţiuni legate de traficul de minori, au fost înfăţişaţi instanţei Tribunalul Hunedoara. Cercetarea judecătorească a ajuns la final, iar cei trei şi-ar putea afla sentinţa la sfârşitul acestei luni.

„Instanţa a amânat pronunţarea la data de 26 noiembrie 2015 pentru a se depune la dosar concluzii scrise”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, cei trei au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de criminalitate organizată legate de traficul de minori şi proxenetism.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada iulie – decembrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare de pe Valea Jiului. O parte din banii obţinuţi din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiţi de membrii grupării", se arăta în comunicatul emis de Poliţia Română, la momentul reţinerii celor trei. Potrivit DIICOT, printre tinerele „recrutate” pentru prostituţie s-ar fi aflat şi studente de la Universitatea din Petroşani, dar şi minore. Ele ar fi fost folosite într-o reţea de proxenetism ce îşi desfăşura activitatea în Valea Jiului şi îşi oferea serviciile unor oameni de afaceri, patroni de baruri şi hoteluri, politicieni sau cetăţeni străini, clienţi ai unor hoteluri din zonă.

Cei trei inculpaţi au fost cercetaţi în stare de reţinere, arest la domiciliu şi apoi cu măsura controlului judiciar, iar în prezent se află în libertate.


Vă recomandăm şi:

Eleva de 14 ani violată de iranian: „M-a ademenit spunând că vrea să facă o faptă bună, apoi m-a lovit până am făcut sex”

Procurorii au decis ca afaceristul iranian acuzat că a violat o elevă de 14 ani, pe care a ademenit-o şi a sechestrat-o în locuinţa lui din Petroşani, să fie cercetat în stare de libertate, cu măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile.

„Mama criminală“ a violat un copil de şapte ani, cu ardei iuţi. Femeia acuzată că a provocat incendiul care i-a ucis trei copii e judecată şi pentru maltratare

Alina Ardeleanu, femeia din Uricani acuzată că a provocat incendiul în care au murit trei dintre cei patru copii ai săi, a fost trimisă în judecată pentru abuzarea sexuală, sechestrarea şi agresarea unui copil de şapte ani. Femeia îşi va afla sentinţa în acest dosar în 30 iunie.

Circuitul prostituatelor minore în Valea Jiului. Procesul tinerilor acuzaţi de proxenetism a început: printre inculpaţi se află fiul unei consiliere judeţene

Tribunalul Hunedoara a judecat astăzi, în camere de consiliu, trei hunedoreni acuzaţi de DIICOT că ar fi plasat minore unor clienţi care plăteau pentru sex. Infracţiunile au fost comise în Valea Jiului, iar printre cei implicaţi în dosar se află Daniel Pleşcan, fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan.

Sclave sexuale de pe băncile şcolii: trei proxeneţi au transformat cinci eleve în propriul harem. Victimele se prostituau în garsoniera unui prezentator TV

Mai multe eleve din Valea Jiului au fost victime ale unor proxeneţi. Minorele erau şantajate de aceştia să continue să practice relaţii sexuale pentru bani, cu diferiţi clienţi. Trei hunedoreni, anchetaţi în acest dosar, primit astăzi masura arestului la domiciliu, după ce au fost reţinuţi de DIICOT, pentru infracţiuni de crimă organizată legate de traficul de minori şi proxenetism.

Rellys Tonu, tânăra fotomodel din Călan implicată în dosarul prostituatelor de lux

Rellys Tonu, pe numele adevărat Raluca Tonu, este din Călan şi se numără printre tinerele audiate ca martor în dosarul de proxenetism în care mai multe vedete sunt anchetate pentru că ar fi plasat prostituate unor clienţi cunoscuţi în lumea mondenă din Bucureşti.

Proxeneţii de minore au fost arestaţi preventiv. Fiul consilierei judeţene Dorina Pleşcan se află printre inculpaţi

Tribunalul Hunedoara a admis propunerea de arestare preventivă pe numele lui Daniel Pleşcan, Silviu Mihăiţă Praţa şi Mihaela Constantina Ciociu, anchetaţi într-un dosar de crimă organizată pentru traffic de minore şi proxenetism. Unul dintre inculpaţi este fiul consilierei judeţene UNPR Dorina Pleşcan.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite