Probleme mari pe drumurile judeţene din cauza ninsorilor abundente. Zăpadă de jumătate de metru la munte

Probleme mari pe drumurile judeţene din cauza ninsorilor abundente. Zăpadă de jumătate de metru la munte

Drumul judeţean 687, zona Silvaş. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Pe toate drumurile judeţene se circulă lent, în condiţii de iarnă ca urmare a ninsorilor care cad neîncetat încă de noaptea trecută, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Până la orele amiezii de duminică, la Dispeceratul Drumuri Judeţene al Consiliului Judeţean Hunedoara s-au înregistrat zeci de apeluri din toate zonele judeţului.

Drumarii acţionează cu maşini dotate cu pluguri şi cu material antiderapant, dar intervenţiile se desfăşoară cu dificultate din cauza stratului consistent de zăpadă depus pe carosabil, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

În Valea Jiului, au căzut ninsori abundente, astfel că dumincă după-amiază, stratul de zăpadă măsoară între 40 şi 60 de centimetri în staţiunile montane.

„Utilajele de intervenţie acţionează atât pe DJ 664A Lupeni - Straja, cât şi pe DJ 709F Slătinioara - Cabana Rusu, drum care asigură accesul spre staţiunea Parâng. Dacă ieri pe drumul care duce spre Parâng nu au fost probleme şi s-a circulat bine, mai ales după prânz, astăzi utilajele sunt în teren şi încearcă să cureţe drumul de zăpada care nu mai conteneşte”, a informat CJ Hunedoara.

Circulaţia în zonă este îngreunată, iar spre staţiune pot urca, deocamdată, doar maşinile cu tracţiune integrală şi maşinile echipate corespunzător pentru iarnă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Feerie la mănăstirea Prislop, locul de veci al călugărului Arsenie Boca. Problemele întâmpinate de pelerini pe drum

Ninsorile abundente produc pagube: pericol pe drumurile naţionale din cauza arborilor căzuţi, sate rămase fără curent

Cod portocaliu de vreme rea la munte: ninsorile abundente au băgat autorităţile în alertă

 

 

citeste totul despre: