Primele măsuri după tragedia din Sarmizegetusa Regia. Vor fi amenajate adăposturi de ploaie pentru turişti

Primele măsuri după tragedia din Sarmizegetusa Regia. Vor fi amenajate adăposturi de ploaie pentru turişti

Sarmizegetusa Regia.

Autorităţile iau primele măsuri după tragedia din Sarmizegetusa Regia, când descărcările electrice au dus la moartea unui agent de pază şi rănirea a doi turişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 8 august, un agent de pază din Sarmizegetusa Regia şi doi turişti care vizitau aşezarea dacică din Munţii Orăştiei au fost loviţi de un fulger. Angajatul Consiliului Judeţean a murit, iar vizitatorii au fost răniţi în urma descărcărilor electrice.

Tragedia i-a determinat pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Huendoara să recunoască faptul că Sarmizegetusa Regia nu este un loc sigur pentru turişti, un lucru care le-a fost reclamat de anul trecut de fostul administrator al sitului, Vladimir Brilinsky, însă faţă de care nu au luat măsuri concrete.

În perioada următoare, în Sarmizegetusa Regia vor fi amplasate adăposturi temporare în caz de ploaie. „Se vor monta două adăposturi temporare, unul dintre ele poziţionat la nord de Templul circular mic şi templele patrulatere într-o zonă mascată de vegetaţia existentă. Acesta va înlocui adăpostul actual, o structură improvizată care poate asigura protecţia unui număr de maxim 4 persoane. Cel de-al doilea adăpost va fi poziţionat în apropierea drumului pietonal de acces, în curba cea mai pronunţată a acestuia (în a doua treime a drumului). Poziţionarea adăposturilor urmăreşte asigurarea unei protecţii în sit şi de-a lungul traseului de acces”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

De asemenea, va fi montată o structură pentru adăpostirea cabinelor de toaletă ecologică şi un panou fotovoltaic va fi amplasat în apropierea postului de jandarmi şi a casei de bilete, în continuarea panoului existent. Investiţiile estimate la 190.000 lei fără TVA, sunt finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Blestemul Sarmizegetusei Regia, lovită de un şir lung de dezastre. Avertismentul sumbru al lui Vladimir Brilinsky nu a fost luat în seamă: „Necazuri vor mai fi!”

Tragedie în Sarmizegetusa Regia. Trei oameni au fost loviţi de fulger în incinta sacră a cetăţii dacice: un bărbat a murit

Secretele celor 11 brăţări dacice din aur pierdute pe piaţa neagră. Au trecut 8 ani de la răscumpărarea ultimei spirale

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: