Primele amenzi date transportatorilor de pomi de Crăciun. Un şofer a rămas fără aproape 50 de brazi

Primele amenzi date transportatorilor de pomi de Crăciun. Un şofer a rămas fără aproape 50 de brazi

FOTO: ARHIVĂ. ADEVĂRUL.

Poliţiştii au confiscat aproape 50 de pomi de Crăciun, transportaţi cu un camion de un şofer din Valea Jiului. Bărbatul a fost amendat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe razii au avut loc în Valea Jiului, pentru depistarea celor care tranzacţionează sau transportă ilegal brazi.

În Uricani, respectiv pe DN 66A, poliţiştii au depistat un bărbat de 54 de ani, care conducea o autoutilitară cu care transporta 47 de pomi de Crăciun, din specia brad, fără a avea asupra sa avizul de însoţire primar, prevăzut de normele în vigoare, privind circulaţia materialelor lemnoase. În cauză, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei şi au luat măsura complementară de confiscare a pomilor de Crăciun”, a informat Inspectoratul de Poliţi al Judeţului Hunedoara.  

Un alt bărbat din Uricani a fost amendat, de asemenea, cu 5.000 de lei, pentru că nu a respectat prevederile legale privind modul de completare al documentelorde gestionare a materialului lemnos intrat şi ieşit din depozitul societăţii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Blestemul „muntelui sfânt“ al dacilor: pădurile s-au tăiat cu lăcomie, iar defrişările se văd din satelit

Două catastrofe au lovit succesiv muntele Godeanu, la poalele căruia a fost ridicată capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia. În urma unei catastrofe naturale şi a unui incendiu violent de pădure, au avut loc defrişări masive care au pustiit pădurea din jurul muntelui despre care se spune că ar fi fost „locul sfânt al dacilor”.

Viaţa zbuciumată a ultimilor săteni din locurile uitate de lume. Ce soartă au avut cele mai pitoreşti aşezări din munţi

Ţinutul Pădurenilor a rămas unul dintre locurile vitregite ale Transilvaniei, iar aşezările sale pitoreşti riscă să piară din cauza depopulării şi a îmbătrânirii comunităţilor.

Mesajul dur din Sarmizegetusa Regia: „Este partea mai puţin frumoasă a iernii, când natura se răzbună şi îşi face de cap”

Iarna grea a coborât peste Sarmizegetusa Regia, iar din cauza ninsorilor abundente, ultimii kilometri ai drumului spre Sarmizegetusa Regia au devenit aproape inaccesibili. Administratorul sitului UNESCO, Vladimir Brilinsky, a transmis un mesaj dur turiştilor care s-au aventurat cu maşinile pe drumul spre cetatea dacică, deşi li s-a recomandat să nu o facă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: