Primarul Haţegului, revoltat de factura uriaşă la apa de ploaie: „Ar trebui să fac un apel să ne rugăm să nu mai plouă”

Primarul Haţegului, revoltat de factura uriaşă la apa de ploaie: „Ar trebui să fac un apel să ne rugăm să nu mai plouă”

ARHIVĂ.

Primarul oraşului Haţeg se plânge că primăria primeşte o factură de aproape 10 ori mai mare la apă şi canalizare, decât consumă, din cauza costurilor apei pluvială.

Marcel Goia, primarul oraşului Haţeg a transmis o scrisoare deschisă Consiliului Judeţean Hunedoara, Primului Ministru al României şi Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, în care se plânge că este administraţia locală este nevoită să achite o factură de aproape zece ori mai mare la apa de ploaie faţă de apa consumată lunar de instituţiile subordonate primăriei.

În februarie 2020, se arată în scrisoarea deschisă, la nivelul tuturor instituţiilor din cadrul primăriei Haţeg s-au consumat 652 mc de apă potabilă, în valoare de 2.679 lei, fără TVA, canalizare apă potabilă 648 mc, în valoare de 2.365 lei fără TVA. „Dar pentru că a plouat, primăria a primit o factură la apă pluvială (meteorică) pentru de 4.291 mc, cu o valoare de 15.664 lei fără TVA. Totalul facturii a ajuns astfel la 22.573 lei cu TVA, din care apa efectiv consumată reprezintă aproximativ 13 % din valoarea totală plătită”, arată primarul Marcel Goia.

Situaţia s-a repetat şi în luna următoare. Pentru luna martie 2020, susţine primarul, din factura emisă de Apa Prod pentru consumul de apă şi canalizare la Primăria Haţeg, reiese că toate instituţiile aflate în subordinea Primăriei au consumat apă potabilă în volum de 573 mc, în valoare de 2.355 lei, fără TVA, şi canalizare apă potabilă 569 mc, în valoare de 2.076 lei, fără TVA. „Dar iarăşi datorită faptului că a plouat, factura la apă pluvială (meteorică) a fost de 5.330 mc, cu o valoare de 19.457 lei, fără TVA. Totalul facturii este de 26.039 lei cu TVA, din care apa efectiv consumată se ridică la valoarea de aproximativ 10 % din totalul facturii, respectiv 2.566 lei cu TVA, diferenţa de cost reprezentând în accepţiunea noastră doar o găselniţă de care se uzează pentru a ţine în viaţă o societate de interes judeţean, cu un management deficitar, aservită politic”, se arată în scrisoarea deschisă.

„Ar trebui să fac un apel să ne rugăm pentru să nu mai plouă. Dar nu pot să fac acest lucru pentru că apa este dată de Dumnezeu şi atunci, alţii vin şi ne iau bani şi pentru apa care ne-o dă Dumnezeu”, a mai precizat Marcel Goia, pe pagina sa de Facebook.

O mare parte din cantitatea de apă de ploaie nu ajunge în sistemele de canalizare, iar calculul în baza căruia se încasează banii reprezintă o formulă nerealistă, susţine Marcel Goia. Reprezentanţii operatorului de apă şi canalizare Apa Prod, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, nu au putut fi contactaţi până în prezent, pentru a oferi un punct de vedere. Vom reveni cu informaţii.


Mai puteţi citi şi:

FOTO Panică pe şoseaua Hunedoara - Cinciş. O stâncă s-a prăbuşit pe drumul judeţean şi a pus în pericol şoferii

VIDEO Un şofer s-a prăbuşit cu maşina în Râul Mare: la un pas de tragedie, după ce nu a mai văzut drumul pe furtună

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: