Primarul care a divorţat din dragoste pentru soţie şi de frica de ANI. Dănuţ Buhăescu şi-a lăsat nevasta pentru a o putea păstra consilieră personală

Primarul care a divorţat din dragoste pentru soţie şi de frica de ANI. Dănuţ Buhăescu şi-a lăsat nevasta pentru a o putea păstra consilieră personală

Dănuţ Buhăescu spune că a divorţat de soţie. Foto: Facebook.

Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani, s-a despărţit în acte de tânăra lui soţie Adriana, pentru a o putea păstra în funcţia de consilier personal la Primăria Uricani. Edilului aflat la cel de-al treilea mandat i-a fost teamă ca Agenţia Naţională de Integritate să nu îl acuze de conflict de interese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Dănuţ Buhăescu a divorţat de soţia sa Adriana (29 de ani) de teama Agenţiei Naţionale de Integritate. Gestul primarului din Uricani a fost motivat de dorinţa acestuia de a o păstra pe tânără consilier personal la Primăria Uricani, fără a fi acuzat de conflict de interese.

“Treaba e mai delicată, contractul cu Adriana a fost făcut înainte de a deveni soţie şi nu e chiar aşa cum au crezut unii, dar, na, îşi urmează cursul. Ea îmi este acum consilier personal. Am divorţat de ea. Am divorţat ca să nu afecteze căsătoria locul de muncă, dreptul la muncă, aşa cum scrie în Constituţie. Şi tot aşa cum scrie în Constituţie, statul ocroteşte căsătoria şi familia. Şi am spus că dacă statul are posibilitatea să interpreteze legea în afara Constituţiei, ca să nu îi creez eu ei un impediment, să spună că din cauza căsătoriei, Adriana îşi pierde un loc de muncă, am zis să revin la situaţia cum eram înainte, adică să nu mai fim căsătoriţi”, a declarat primarul Dănuţ Buhăscu, citat de site-ul cioaravopsită.ro.

Intenţiile de divorţ ale primarului hunedorean, aflat la cel de-al treilea mandat, s-au manifestat pentru prima dată în 2013, după un control efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Uricani. Inspectorii Curţii de Conturi Hunedoara au controlat recent activitatea funcţionarilor din Primăria Uricani şi l-au înştiinţat pe primarul Dănuţ Buhăescu de faptul că soţia sa, Adriana, cu care acesta s-a căsătorit în 2010, se afla în incompatibilitate, în funcţia de consilier personal al primarului. Adriana Buhăescu  a primit funcţia de consilier personal al primarului din anul 2008, la scurt timp după ce a devenit iubita lui Dănuţ Buhăescu. Ea mai lucrase la Poliţia locală din Uricani.

Tânăra şi-a păstrat în contractul de muncă numele de fată, Riti, dar inspectorii Curţii de Conturi au sesizat că ea s-ar putea afla în conflict de interese, de competenţa în soluţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate. „Mi-au spus că primarul nu are voie să emită decizii care privesc persoana lui, soţia, sau rude de gradul I, din care să fie trase foloase materiale“, declara la acea vreme primarul oraşului Uricani.


Vă recomandăm şi:

Dragoste ucisă de Curtea de Conturi: un primar vrea să divorţeze pentru că soţia i-a fost găsită incompatibilă cu funcţia

Dănuţ Buhăeascu, primarul din Uricani, vrea să divorţeze pentru a-şi păstra soţia drept consilier personal la primărie şi pentru a scăpa de o posibilă acuzaţie de conflict de interese.

Topul kitsch-urilor din Hunedoara: palatele din Pipera, clona Mesei tăcerii şi clădirea fantomă din Parcul Tineretului

Cartierul Pipera, al palatelor cu turnuleţe din Hunedoara, clonele nereuşite ale operelor lui Constantin Brâncuşi, Masa tăcerii şi Poarta sărutului, aflate într-un parc din Uricani, clădirea fantomă din Parcul Corvin al Hunedoarei ocupă primele locuri într-un top al kitschurilor din judeţul Hunedoara.

Cornel Resmeriţă, primarul bogat şi corupt din municipiul falimentar, arestat în dosarul „Gala Bute“

Cornel Resmeriţă, primarul arestat preventiv în dosarul „Gala Bute“, conduce de peste zece ani administraţia locală a municipiului Lupeni. În acest timp, fostul lăcătuş de la Mina Lupeni s-a îmbogăţit, iar comunitatea a sărăcit.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările