Primăria a încasat 75.000 de lei din taxe speciale pentru maşinile de mare tonaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ.
FOTO: ARHIVĂ.

Taxa specială pentru maşinile de mare tonaj a adus încasări de aproximativ 75.000 de lei la bugetul local al Devei, în primele nouă luni ale anului.

La aproape doi ani de la introducerea sistemului online de plată şi eliberare a autorizaţiilor de liberă trecere în municipiul Deva, 90 la sută dintre transportatorii care tranzitează oraşul achită contravaloarea taxei de tonaj prin SMS sau cu cardul bancar şi doar 10 la sută mai folosesc sistemul clasic (plata la ghişeu), a informat Primăria Deva.

Taxa specială pentru maşinile de mare tonaj a adus încasări de aproximativ 75.000 de lei la bugetul local al Devei, în primele nouă luni ale anului, iar reprezentanţii Direcţiei Tehnice estimează încasări de cel puţin 100.000 de lei în 2017.

Potrivit datelor primăriei, în primele nouă luni ale anului 2017, Primăria Municipiului Deva a eliberat peste 900 de autorizaţii de acces tonaj - cel mai mare număr fiind înregistrat în luna august (135), iar cel mai mic în luna ianuarie (62). Tarifele percepute pentru eliberarea autorizaţiilor de liberă trecere în municipiul Deva sunt cuprinse între 20 şi 6.000 de lei, în funcţie de greutatea maximă a autovehiculelor şi de perioada pentru care este solicitată autorizaţia. Autorizaţia de liberă trecere în municipiul Deva este obligatorie pentru maşinile de peste 3,5 tone care tranzitează oraşul.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum dispar pădurile Hunedoarei: mii de metri cubi de lemne sunt încărcaţi zilnic în camioanele afaceriştilor din judeţ

Câteva mii de metri cubi de lemn sunt exploataţi zilnic în judeţul Hunedoara, arată rapoartele actualizate în timp real, care înregistrează avizele primite de transportatorii de masă lemnoasă. Hunedoara ocupă un loc fruntaş în industria silvică, iar în ultimii ani circa 600.000 de metri cubi de lemn au fost exploataţi anual.

Tragediile de pe şoselele anilor 1940: militarii sovietici erau cei mai periculoşi şoferi, iar camioanele aduceau moartea la peste 30 de kilometri pe oră

Arhivele Naţionale – judeţul Hunedoara păstrează numeroase mărturii despre cele mai ciudate accidente mortale petrecute în anii 1940. Documentele arată cum şoferii care circulau cu peste 30 de kilometri la oră riscau să piardă maşinile de sub control şi astfel să provoace tragedii şi cât de puţin pregătite erau autorităţile în a interveni în ajutorul victimelor.

Constructorii autostrăzii Lugoj - Deva au stricat drumul judeţean Ilia – Brănişca. Reparaţii pe şoseaua camioanelor

Constructorii lotului IV al autostrăzii Lugoj – Deva vor fi obligaţi să repare în cel mai scurt timp carosabilul degradat al drumului judeţean Ilia – Brănişca, pe care circulă zilnic sute de camioane cu material folosit la construcţia tronsonului de autostradă.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite