Primăria Deva a fost dată în judecată de Apaprod pentru apa de ploaie neplătită

Primăria Deva a fost dată în judecată de către societatea Apa Prod pentru că nu a achitat facturile pentru apa de ploaie care a căzut în municipiu în ultimii doi ani, apă care a fost colectată de canalele societăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Noi am semnat un contract cu fiecare primărie pentru că apa pluvială se scurge în canalele SC Apa Prod SA şi este transportată tot de instalaţiile noastre. De aceea, în fiecare lună, primim un buletin meteo din partea Institutului Naţional de Meteorologie, care ne spune cu exactitate cantitatea de precipitaţii care a fost înregistrată în fiecare localitate în luna precedentă. Se fac calcule şi se facturează. Nu facem decât să facturăm un serviciu pe care îl efectuăm, întrucât localităţile se folosesc de canalele de colectare", a declarat Zamfir Blendea, directorul economic al SC Apa Prod SA Deva, citat de Realitatea.net.

Contactat pentru a explica de ce municipalitatea nu a plătit apa de ploaie, viceprimarul Devei, Marcel Morar, a afirmat că SC Apa Prod SA ar trebui să ofere servicii de calitate pentru cetăţeni şi apoi să-i arate cu degetul pe cei care nu-şi plătesc facturile.

"Apa de ploaie trebuie să se scurgă în canale, iar apoi de aici să fie dusă mai departe. Din păcate pentru noi, acest lucru nu se întâmplă, iar cetăţenii municipiului Deva sunt mereu afectaţi de apa de pe străzi, deoarece canalele sunt înfundate, iar apa bălteşte în mijlocul drumului. Aşa ceva nu este posibil! Ei au obligaţia să-şi cureţe canalele, pentru ca apa să se scurgă. Să facă acest lucru, iar apoi Primăria va plăti factura", a declarat Marcel Morar, viceprimarul Devei.

În topul datornicilor se află Primăria Deva, acţionarul societăţii de apă, care nu a mai plătit facturile pentru apa pluvială de la începutul anului 2008. De asemenea, Primăria Hunedoara are datorii neachitate din anul 2007.

"Foarte puţine administraţii locale îşi şi plătesc dările către noi. Pe primul loc în top se află Primăria Deva, care are o datorie, cu tot cu penalităţi, de 2.500.000 de lei. Cu toate că Primăria Deva este acţionarul nostru, am fost nevoiţi să o dăm în judecată luna trecută, întrucât facturile încep să se prescrie şi trebuie să ne recuperăm banii. De asemenea, tot în topul datornicilor se află şi Primăria Hunedoara, care are datorii de peste 1.000.000 de lei, neachitate din anul 2007", a declarat Zamfir Blendea, directorul economic al SC Apa Prod SA Deva.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările