Prima parcare cu plată din municipiu a devenit funcţională. Cât plătesc şoferii pentru a lăsa maşinile în centrul istoric

Prima parcare cu plată din municipiu a devenit funcţională. Cât plătesc şoferii pentru a lăsa maşinile în centrul istoric

Foto: Primăria Deva.

Şoferii care îşi lasă maşinile în noua parcare amenajată în centrul istoric al municipiului Deva vor achita o taxă. Măsura, adoptată de autorităţi în vara anului trecut, a fost pusă în aplicare luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 4 februarie, a intrat în funcţiune sistemul de taxare al şoferilor care îşi parcheză în zona amenajată în centrul istoric al municipiului Deva. Parcarea, cu 150 de locuri, a fost dotată cu un sistem de acces cu bariere şi este în regim de încasare la ieşire.

„Conducătorul auto va intra în posesia unui tichet, eliberat automat la intrarea în parcare. Taxarea se va face la casieria aflată la ieşirea din Parcare, prezentând casierului tichetul, pentru a fi scanat. Plata se va face în funcţie de durata de staţionare a autovehiculului”, a informat Primăria Deva. Hotărârea prin care au fost reglementate taxele a fost adoptată încă din luna iunie a anului trecut.

Conform tarifelor de parcare, primele 15 minute sunt gratuite. Apoi, primele două ore se vor taxa la 2 lei/oră. După cele două ore de staţionare, tariful scade la 1leu/oră. Şoferii care pierd tichetul de parcare vor trebui să achite o taxă suplimentară pentru eliberarea unui nou tichet, de 50 de lei. În cazul în care durata de parcare a maşinii depăşeşte 5 zile, tariful majorat este de 50 de lei pe zi.

Parcarea a fost construită la sfârşitul anului 2016, în centrul istoric al Devei, în spatele primăriei, în urma unei investiţii de aproape un milion de lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Isprăvile „vedetelor” celui mai rău famat cartier: prostituata cuţitară, pedofilul şi elevii care au violat şi au ucis o femeie

Poliţiştii locali concediaţi au chemat în judecată primăria, după primele mari restructurări din administraţie 

Asistaţii sociali riscă evacuarea la doar câteva zile după mutarea în noile blocuri. Cum şi-au scandalizat vecinii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: