Premianţii fără premii: pompierul care a sărit în ajutorul unei tinere aflată în primejdie a fost răsplătit

Premianţii fără premii: pompierul care a sărit în ajutorul unei tinere aflată în primejdie a fost răsplătit

Claudiu Pălimariu. FOTO: ISU Hunedoara.

Claudiu Pălimariu a fost recompensat de hunedorenii care s-au alăturat campaniei civice „Premianţii fără premii”. Proiectul aparţine societăţii civile şi e menit să îi răsplătească simbolic pe hunedorenii care pot fi luaţi drept modele de curaj, dăruire şi performanţă, chiar dacă nu sunt în centrul atenţiei publicului larg.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
O campanie inedită a început în Deva. Hunedorenii sunt invitaţi în fiecare sâmbătă dimineaţă, în centrul municipiului, să îi cunoască pe cei care ar putea fi consideraţi modele de curaj sau de performanţă. În această dimineaţă, eroul comunităţii a fost Cladiu Pălimariu.
 
Claudiu este un tânăr pompier care în vara acestui an a sărit în ajutorul unei adolescente aflată în primejdia morţii. Victima s-a prăbuşit în râul Strei, în stare de inconştienţă după ce a alunecat pe o piatră, însă nimeni în afară de Claudiu nu a intervenit pentru a o salva, în ciuda strigătelor disperate ale celor de pe mal. 
 
Pompierul Cladiu Pălimariu a fost invitat astăzi în faţa statuii lui Decebal din centrul municipiului Deva, unde a primit diploma de „premiant fără premii”, semnată de toţi cei veniţi să îl întâmpine. A primit cu emoţie răsplata simbolică pentru curajul său şi le-a mulţumit celor prezenţi. 
 
În prima săptămână a campaniei „Premianţii fără premii”, sărbătorita a fost Alexandra Marcu. Adolescenta din Deva a cucerit patru dintre cele mai înalte vârfuri vulcanice din lume. 
 
Vă recomandăm şi: 
 
 

FOTO Amintiri din „cetatea oţelului”: povestea celor mai interesanţi ani din istoria combinatului de la Hunedoara

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: