Povestea premiantului de sâmbătă: poliţistul local care şi-a riscat viaţa pentru a salva o femeie de la moarte

Povestea premiantului de sâmbătă: poliţistul local care şi-a riscat viaţa pentru a salva o femeie de la moarte

Ovidiu Luca. Sursa foto: Premianţii fără premii.

Ovidiu Luca, un poliţist local din Hunedoara, va fi răsplătit pentru curajul dovedit într-o situaţie critică. Ovidiu Luca (46 de ani) a salvat viaţa unei femei care intenţiona să se arunce de pe un bloc turn.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eroul din această săptămână al campaniei „Premianţii fără premii” este un angajat al Poliţiei Locale Hunedoara. Ovidiu Luca (46 de ani) a acţionat cu mult curaj într-o situaţie limită şi a salvat astfel viaţa unei femei care a încercat să se sinucidă.

În toamna anului trecut, poliţistul local din Hunedoara a urcat pe acoperişul unui bloc cu zece etaje din Hunedoara, de pe care femia ameninţa că se va arunca în gol. Hunedoreanca, mamă a unui copil, a fost la un pas să se sinucidă, dar a fost împiedicată de poliţist, care a imobilizat-o la timp, strângând-o în braţe cu putere şi trăgând-o de pe bordura acoperişului.

Ovidiu Luca şi încă un hunedorean au trebuit să se lupte pentru a o calma pe femeie. În cele din urmă, ea a fost adusă la spital, unde şi-a revenit din starea în care se afla, pentru care lusea decizia de a-şi pune capăt zilelor. Pentru că şi-a riscat viaţa pentru a o salva pe hunedoreancă, Ovidiu Luca va fi răsplătit simbolic, de hunedoreni.

„Dacă apreciaţi că merită să-i mulţumiţi pentru ceea ce a făcut, vă aşteptăm sâmbătă, 15 februarie 2014, să-l cunoaşteţi, să-i spuneţi o vorbă caldă şi să fiţi parte dintre cei care-i vor mulţumi printr-o diplomă şi un buchet de flori, la ora 11.00, în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei”, transmit iniţiatorii campaniei civice “Premianţii fără premii”.

Vă recomandăm şi:

Premianta de sămbătă a fost Maria Oprea: cu dragoste de poezie şi frumos

Hunedorenii au fost invitaţi astăzi să o cunoască pe Maria Oprea. Poeta din satul hunedorean Zdrapţi a fost răsplătită simbolic, de iniţiatorii campaniei civice „Premianţii fără premii”, pentru dragostea ei faţă de literatură, pentru creaţiile sale şi pentru că poate reprezenta, chiar şi la cei 80 de ani ai săi, exemplul unei vieţi dedicate artei şi tradiţiei.

VIDEO Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul hunedorenilor

Zeci de oameni au venit în această dimineaţă în Piaţa Victoriei din municipiul Deva pentru a-l întâlni pe Corneliu Birtok Băneasă, un tânăr inventator din Deva, ale căror inovaţii în domeniul auto au fost premiate în întreaga lume.

Povestea premiantului de sâmbătă: dascălul Petru Suciu ţine în viaţă o şcoală dintr-un sat de munte aproape părăsit

Petru Suciu a primit astăzi diploma de „premiant” al societăţii civile, în cadrul campaniei derulată în Deva. Hunedoreanul este învăţător la şcoala din satul Federi, unde mai învaţă doar nouă copii. A fost şef de promoţie, însă în urmă cu mai mult de un deceniu a ales să predea într-un sat izolat, de la poalele Masivului Şureanu.

Salvare dramatică a unei sinucigaşe în Hunedoara: a fost placată de un poliţist local înainte de a se arunca de pe bloc

O hunedoreancă de 43 de ani a fost la un pas de moarte, în această seară. Femeia a încercat să se arunce de pe acoperişul unui bloc turn. A pus un picior în aer însă nu a apucat să se avânte în gol, pentru că au intervenit un poliţist local şi prietenul victimei.

citeste totul despre: