Povestea celui mai bătrân om din judeţul Hunedoara: Alexandru Duma are 105 ani

Povestea celui mai bătrân om din judeţul Hunedoara: Alexandru Duma are 105 ani

Alexandru Duma împlineşte miercuri 105 ani. D.G.

Alexandru Duma este cel mai bătrân om care trăieşte în judeţul Hunedoara. El va fi sărbătorit miercuri, 20 noiembrie, la împlinirea vârstei de 105 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Alexandru Duma va împlini 105 ani în data de 20 noiembrie. Pensionarul din satul Banpotoc este cel mai vârstnic om din judeţul Hunedoara. Alexandru Duma a fost maestru pietrar şi cioplitor în marmură şi este veteran de război.

„Am avut o viaţă chinuită. Am lucrat ca pietrar apoi am plecat la război. Am luptat la Cotul Donului şi în Crimeea, alături de ruşi. Din 1941 până în 1944. Retrăiesc şi acum coşmarul războiului. Mii de morţi şi atâta lume distrusă. Acolo mi-am şubrezit picioarele”, relata hunedoreanul în urmă cu doi ani. Amintirile legate de cel de-al doilea război mondial şi de construcţia Casei Scânteii, la care a participat, au fost cele mai puternice din viaţa sa.

“În apropiere de Odessa, într-un mic sat numit Ortăcoi, în fiecare zi erau aduse de pe front câteva sute de cadavre, pe care oamenii le îngropau pe un deal. În vârful colinei am ridicat, din marmură, un monument în cinstea eroilor”, mai povestea Alexandru Duma.
Hunedoreanul va fi sărbătorit miercuri de familie şi de Asociaţia Veteranilor de război din Hunedoara.

Vă recomandăm şi:

Povestea poliţistului-preot Bogdan Niţu, părintele care slujeşte în biserica din curtea Poliţiei Judeţene Hunedoara

FOTO Mănăstirea „Sfântului Ardealului“: cum a ajuns Prislopul unul dintre cele mai iubite locuri din Transilvania

Arsenie Boca, omul care a dus o lumânare aprinsă prin furtună


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: