Poliţistul erou, care a salvat viaţa a doi copii dintr-o casă mistuită de foc, a primit Emblema de onoare a M.A.I.

Poliţistul erou, care a salvat viaţa a doi copii dintr-o casă mistuită de foc, a primit Emblema de onoare a M.A.I.

Tudor Darie.

Poliţistul Tudor Darie a reuşit să scoată la timp din încăpere şi să salveze doi copii aflaţi într-o casă cuprinsă de flăcări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tudor Darie, un poliţist din Dobra, a primit „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne şi Brevetul conferit de ministrul Afacerilor Interne”, după ce a salvat doi copii dintr-o casă mistuită de un incendiu. „Poliţistul, la data de 26 februarie 2018, deşi se afla în afara orelor de program, a intervenit cu promptitudine la locul unui incendiu,  pătrunzând în incinta imobilului care ardea şi evacuând doi copii, cărora le-a salvat, astfel,  viaţa”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Incendiul a cuprins  o casă din comuna Dobra, în care se aflau cei doi copii, unul de patru ani şi celălalt de şase luni. Poliţistul, care locuieşte în apropiere de casa care a luat foc a intrat în casa care ardea, alertat pe plânsetele copiilor aflaţi în una din camere.

„Tudor Darie a reuşit să o extragă iniţial pe fetiţa în vârstă de patru ani, după care a pătruns din nou în locuinţă, reuşind să îl salveze şi pe fratele acesteia, în vârstă de şase luni. Deşi a dat dovadă de curaj, salvând viaţa celor doi copii, acesta consideră că şi-a făcut doar datoria”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. La scurt timp, la faţa locului au ajuns echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Huendoara, care au reuşit stingerea incendiului.

Agentul şef de poliţie Tudor Darie (42 de ani) a fost încadrat în structurile I.P.J. Hunedoara din anul 2000, iar din anul 2009 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Postului de Poliţie Dobra, după ce anterior a fost încadrat la Poliţia Oraşului Petrila.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Un elev de 15 ani le-a scris poliţiştilor ce îşi doreşte de Crăciun. Mesajul inedit i-a emoţionat şi au decis să acţioneze

Sentinţa primită de „spaima poliţiştilor”, omul care i-a atacat cu un satâr şi le-a furat câinele agenţilor de poliţie

O familie cu o fetiţă de doi ani a rămas sub cerul liber înainte de sărbători. Două incendii i-au mistuit casa

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: