Politicianul român care şi-a ucis amanta, subiectul unei drame TV în Irlanda. De ce a comis înfiorătoarea crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana Pricăjan (poză din arhiva prietenilor) şi Marian Mihalache (în ziua aurestării). Sursa: Independent.ie
Loredana Pricăjan (poză din arhiva prietenilor) şi Marian Mihalache (în ziua aurestării). Sursa: Independent.ie

Marian Mihalache, un fost politician din Hunedoara, condamnat la închisoare pe viaţă în Irlanda pentru uciderea unei tinere, a fost subiect al unui documentar tv difuzat în Irlanda, despre cele mai controversate crime pasionale.

Crima comisă de un fost politician român în Irlanda a fost subiectul unui documentar tv - dramă numit „Bărbaţi, crime şi dragoste”, difuzat de un post tv din Irlanda.

Cronica înfiorătoare a unei crime pasionale care a îngrozit mapamondul. Românul care şi-a ucis amanta în Irlanda, incapabil să accepte despărţirea

Fostul director al APIA, Marian Mihalache, a fost închis pe viaţă pentru omor

Marian Mihalache a spus instanţei irlandeze că victima a fost iubirea vieţii lui

EXCLUSIV Povestea tinerei ucisă în Dublin de directorul APIA Hunedoara

Un episod al seriei tv, care a reconstituit circumstanţele tragediei, l-a avut ca protagonist pe Marian Mihalache (59 de ani), un fost director al societăţii de stat Eco Sid Hunedoara, şi al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, condamnat la închisoare pe viaţă în Irlanda, pentru că în 2010 şi-a ucis fosta amantă.

Seria „Bărbaţi, crime şi dragoste”, difuzată de TG4, cuprinde „o serie captivantă de docu-drame în şase părţi, care oferă o privire uluitoare, convingătoare şi fără compromisuri asupra circumstanţelor care i-au determinat pe şase bărbaţi să-şi ucidă partenerii intimi şi a lecţiilor pe care noi, ca indivizi şi ca societate, trebuie să le luăm din aceste evenimente teribile. Cu interviuri cu echipa de anchetă, reporteri de instanţă şi jurnalişti care au acoperit cazurile, povestea fiecărui caz este pusă cap la cap prin reconstituiri ale principalelor probe care au fost prezentate la fiecare proces de către Procuratura de Stat”, arătau realizatorii documentarelor.

Episodul poate fi vizionat pe site-ul TG4.

În ianuarie 2010, Marian Mihalache (atunci 48 de ani) a fost arestat în Irlanda şi pus sub învinuire pentru uciderea fostei sale amante, Loredana Pricăjan (35 de ani), în camera unui motel din Sandyfor – Dublin. 

Mihalache a pledat nevinovat în faţa acuzaţiilor, dar nu a reuşit să convingă instanţele din Irlanda că probele împotriva lui nu pot duce la condamnarea sa la închisoare pe viaţă. „A fost iubirea vieţii mele”, le-a declarat hunedoreanul anchetatorilor, în apărarea sa. A adăugat că tânăra s-a sinucis, pentru că el nu ar fi putut să o omoare, însă anchetatorii arătau că un astfel de gest al femeii era „infinit improbabil” să se petreacă.
 

Urmărită în Irlanda

În vara anului 2009, după 13 ani în care Marian Mihalache îi fusese amant tinerei asistente plecate să muncească în Dublin, Loredana a decis să renunţe la relaţie. Bărbatul, om de afaceri, la acea vreme vicepreşedinte al PD-L Hunedoara, fost director al Eco Sid Hunedoara şi fost director adjunct al APIA Hunedoara, divorţase recent de a doua soţie, în speranţa că o va convinge pe tânără să se întoarcă la el.


Marian Mihalache în vremea când era director APIA şi Loredana Pricăjan Imagine din arhiva apropiaţilor ei.

Loredana cunoscuse însă un alt bărbat, în România, şi a refuzat să mai se întoarcă la politician. În Ajunul Crăciunului din 2009, Marian Mihalache a vizitat-o pe tânără în Dublin, iar apoi l-a invitat şi pe noul iubit al acesteia în Dublin. Întâlnirea dintre cei trei a avut loc în ianuarie 2010, iar tânăra, pusă în faţa unei alegeri, a decis să rămână cu noul ei iubit. 

marian mihalache si loredana pricajan foto independent ie

O înregistrare video descoperită de anchetatori pe telefonul mobil al lui Mihalache, din ianuarie 2010, o arăta pe Loredana goală, plângând la duş, în timp ce fostul amant o ameninţa disperat că va posta filmarea cu ea pe Youtube, „ca toată lumea să afle că este o târfă”. Mihalache era auzit întrebând-o pe femeie cum de îl iubea pe celalalt atât de mult şi nu pe el. 

Întors în România, directorul adjunct al APIA Hunedoara şi-a luat concediu medical, pentru a putea reveni în Irlanda. Şi-a făcut rezervare pentru trei zile, din 25 ianuarie, la motelul din Sandyford, luându-şi cu el două cuţite. Ajuns în Dublin, a sunat-o pe mama Loredanei pentru a-i spune că o iubeşte pe fiica ei, însă a fost trădat de ea, că tânăra l-a înşelat, iar singurul loc unde femeia o va mai întâlni pe Loredana va fi Raiul.

Crima înfiorătoare din camera de motel

Două zile mai târziu, pe 27 ianuarie, Loredana Pricăjan îşi terminase tura de noapte la jobul său de asistentă medicală. S-a deplasat cu autobuzul la Sandyford, unde era aşteptată de Mihalache. La ora 10.00 dimineaţa, Marian şi Loredana au fost văzuţi intrând în camera de motel. O jumătate de oră mai târziu, criminalul a aşezat pe uşă semnul „Nu deranjaţi”. 

În dimineaţa următoare, portarul de noapte a primit un mesaj vocal din cameră. A intrat şi l-a găsit pe Marian întins pe podea, în stare de inconştienţă. A observat urmele de sânge din baie şi pe Loredana, zăcând fără suflare, cu faţa în jos, în dormitor, doar în lenjerie intimă. Cele două cuţite aduse de Mihalache se găseau în cameră, unul fiind plin de pete de sânge. Gâtul femeii era tăiat adânc, ceea ce îi provocase nu doar hemoragia mortală, dar şi ruperea coloanei vertebrale, au descoperit anchetatorii.

Mihalache, cu răni superficiale la gât, cauzate de tentativa de sinucidere, a fost preluat de un echipaj medical şi adus la spital, apoi a fost arestat sub acuzaţia de omor. Juriului, format din şapte bărbaţi şi cinci femei, i-a luat o oră şi un sfert pentru a-l declara vinovat, iar un an mai târziu a fost condamnat la închisoare pe viaţă. În 2015, apelul său a fost respins, astfel că a rămas cu condamnarea primită în primă instanţă.

La baza deciziei Curţii au stat cele două cuţite aduse de Mihalache din ţară, găsite acoperite cu sânge la locul crimei, faptul că experţii au stabilit că rănile Loredanei Pricăjan au fost provocate de un agresor, pe când cele ale lui Marian Mihalache proveneau dintr-o auto-mutilare, fapte care contraveneau versiunii oferite de criminal în care acesta punea rănile sale în sarcina victimei. A contat şi filmul găsit pe mobilul lui Marian Mihalache în care victima, înregistrată dezbrăcată la duş, era şantajată.

Mai puteţi citi şi:

Extravaganţele din închisoare ale celui mai odios criminal. Cu ce pretenţii şi-a uimit colegii Aurel Enea

Cuplul de ucigaşi româno-maghiar a fost condamnat. De ce s-au numit „Bonnie şi Clyde ai Estului”

Blestemul Lacului Cozia. Apele sale au ascuns o crimă înfiorătoare, neelucidată de peste 15 ani VIDEO

Crima din Lupeni. Decizia instanţei în cazul bărbatului de 71 de ani care a înjunghiat un tânăr în inimă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite