Poliţia nu a dat de urma violatorului recidivist, după trei zile de căutări. Radu Fonea a strâns 21 de ani de temniţă

Poliţia nu a dat de urma violatorului recidivist, după trei zile de căutări. Radu Fonea a strâns 21 de ani de temniţă

Radu Fonea.

Magistraţii au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Fonea, acuzat de violarea unei femei. Bărbatul are la activ mai multe agresiuni sexuale, fiind eliberat recent din închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au trecut trei zile de la apelul disperat al unei femei din Petroşani, care a reclamat că a fost violată în propria casă de un recidivist. Suspectul, Radu Fonea, care a petrecut mai mult de 21 de ani din cei 56 ai săi în închisoare, este de negăsit.

„Continuă activităţile de căutare la persoane din anturaj, locuri publice, localuri de alimentaţie publică, gări şi autogări, transportatori interni şi internaţionali etc. Încă de duminică a fost dat în consemn la frontieră. Miercuri, magistraţii au emis un mandat de arestare în lipsă. Procedura urmăririi naţionale va fi îndeplinită de IPJ Prahova”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Radu Fonea (56 de ani) este căutat de Poliţie, după ce o femeie din Petroşani l-a acuzat de viol şi tâlhărie. Victima, în vârstă de 49 de ani, a sunat la 112, duminică dimineaţa, şi a reclamat la Poliţie că fost violată de un bărbat necunoscut, care a pătruns în locuinţa acesteia. Femeia se afla singură în locuinţă, moment în care în curtea şi, ulterior, în locuinţa acesteia a pătruns Radu Fonea, care a lovit-o cu pumnii şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el. De asemenea, înainte de a pleca, bărbatul  a răscolit bunurile din locuinţă şi a sustras 130 de lei.

Fonea este recidivist, fiind arestat pentru viol în 2007 şi eliberat în iunie 2017.

În 2007, Radu Fonea a fost reţinut de anchetatoi după ce a violat trei femei, cu vârste între 42 de ani şi 72 de ani, din Valea Jiului. Cu câteva luni mai devreme fusese eliberat din detenţie, după ce ispăşise pedepse pentru viol şi tâlhărie care au însumat 11 ani.

Anchetatorii informau în 2007 că Fonea se angajase la o firmă din Petroşani şi îşi „selecta” victimele din rândul clientelor. Le urmărea şi le ameninţa cu cuţitul, apoi le viola şi le jefuia. Una dintre femei a fost agresată în benzinăria în care lucra, în timp ce era în tura de noapte. „Fonici”, după cum era numit violatorul, a tăiat cablul de electricitate, iar când femeia a ieşit din staţia PECO i-a pus cuţitul la gât şi, sub ameninţarea lui, a întreţinut relaţii sexuale cu ea.

„Poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea prinderii şi a luării măsurilor legale faţă de bărbat, care a reuşit să fugă din locuinţa persoanei vătămare, înainte de sosirea poliţiştilor la faţa locului”, a informat IPJ Hunedoara.

Suspectul are asupra sa un cuţit, spun poliţiştii, care le recomandă celor care îl recunosc să nu intervină asupra lui, ci să sune la 112.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Motivarea eliberării fostului ministru Monica Iacob Ridzi: „Munceşte 10 ore pe zi. Doar Dumnezeu ştie ce-i în sufletul ei”

Tribunalul Cluj se va pronunţa asupra cererii de eliberare condiţionată depusă de Monica Iacob Ridzi şi aprobată în prima instanţă.  Între timp, a fost publicată motivarea prin care magistraţii Judecătoriei Gherla au decis eliberarea condiţionată. Monica Iacob Ridizi a relatat despre „calvarul” trăit în închisoare.

Sângeroasele „aventuri” ale femeii fatale din sat: şi-a ucis soacra într-o baie de sânge, iar fratele i-a fost înjunghiat în încercarea de a-i apăra onoarea

Un tânăr a fost la un pas de moarte după ce a sărit în apărarea surorii sale, care s-a plâns că se teme că va fi abuzată sexual. Un cioban l-a înjunghiat în încercarea de a se apăra de acesta. Câteva luni mai târziu, femeia pentru care cei doi s-au bătut şi-a ucis fosta soacră, lăsând-o într-o baie de sânge.

Descoperire înfiorătoare în zona unde un bărbat a fost devorat de câini. Cât de mare era haita care teroriza Valea Seacă

O razie la care au participat hingherii şi poliţiştii locali a avut loc în valea în care a fost găsit cadavrul unui bărbat, mâncat de câini. O mulţime de animale au fost capturate, iar printre ele se numărau câini agresivi, care puneau în pericol siguranţa trecătorilor.

citeste totul despre: