Policlinica spitalului judeţean a fost renovată. Va găzdui Psihiatria, Secţia de Săntate Mintală şi Dermatologia

Policlinica spitalului judeţean a fost renovată. Va găzdui Psihiatria, Secţia de Săntate Mintală şi Dermatologia

Policlinica din cartierul Dacia. FOTO: CJ Hunedoara.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a participat vineri la inaugurarea clădirii policlinicii din Deva, a cărei renovare a fost cuprinsă într-un program amplu de reabilitare a Spitalului Judeţean din Deva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clădirea renovată a Policlinicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a fost inaugurată vineri, în urma unui proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii, care cuprinde reabilitarea aproape în întregime a unităţii medicale.

„Este vorba despre un proiect de mai mare amploare, de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Această secţie va beneficia de dotare şi mobilare din alocări de la Consiliul Judeţean Hunedoara de peste două milioane de lei”, a declarat ministrul Florian Bodog, prezent la ceremonie.

În policlinica din cartierul Dacia vor fi mutate secţiile de Psihiatrie, Dermatologie şi Laboratorul de sănătate mintală, ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

În noiembrie 2016, în cadrul aceluiaşi program de reabilitare a spitalului judeţean, au fost finalizate lucrările la un corp nou de clădire, cu şapte etaje, care va găzdui o secţie de chirurgie cu cinci săli operatorii, o secţie de oftalmologie, maternitate, ORL şi ATI.

Proiectul de modernizare a unităţii medicale a demarat în 2009, când Consiliul Judeţean Hunedoara a solicitat primele fonduri de la Ministerul Sănătăţii, pentru construirea noii aripi a Spitalului Judeţean Hunedoara, iar construcţia efectivă a unităţii a demarat în 2011. Valoarea totală a investiţiilor ajunge la 100 de milioane de lei, cu o cofinanţare de 5 la sută, alocată de Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secţia de hemodializă din spital a devenit funcţională la o lună de la inaugurare. Au fost investiţi 60.000 de lei în renovare

Primul pacient al staţiei de hemodializă inaugurată la spitalul din Hunedoara a beneficiat de tratament, la o lună de la inaugurarea acesteia, după investiţia de 60.000 de lei.

Cazul cutremurător al tinerei juriste care a murit în spital. Trupul Loredanei a fost deshumat după şase ani de la tragedie

Trupul Loredanei Dâmbean, o tânără decedată în 2011 în condiţii suspecte în spitalul din Deva, a fost deshumat miercuri, după şase ani de la decesul acesteia. Magistraţii au decis refacerea anchetei penale în cazul morţii femeii după ce, iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a clasat cazul.

Spitalul modern cu şapte etaje a fost finalizat. Investiţia de 100 de milioane de lei va fi recepţionată în 28 noiembrie

Lucrările la clădirea nouă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au ajuns la final, iar autorităţile locale au anunţat recepţia lor pentru 28 noiembrie. Investiţia în construcţia de şapte etaje s-a ridicat la 100 de milioane de lei.

 

citeste totul despre: