Policlinică modernizată pe fonduri UE. Primăria Hunedoara a organizat licitaţia proiectului de două milioane de lei

Policlinică modernizată pe fonduri UE. Primăria Hunedoara a organizat licitaţia proiectului de două milioane de lei

Policlinica din Hunedoara trebuie modernizată până la sfrşitul anului. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Administraţia locală din Hunedoara a organizat licitaţia publică pentru atribuirea proiectului de reabilitare a policlinicii Spitalului municipal „Alexandru Simionescu”. Lucrările sunt estimate la două milioane de lei, iar ulterior ambulatoriul va fi dotat cu echipamente moderne.

Proiectul de reabilitare a policlinicii Spitalului municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara a fost scos la licitaţie publică, iar potrivit reprezentanţilor primăriei, în prezent sunt evaluate ofertele primite.

„Contractul are ca scop execuţia unor lucrări de reabilitare a Ambulatoriului integrat al Spitalului municipal Dr. Alexandru Simionescu, aferente Proiectului ,,Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului integrat, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Lucrările se vor executa conform documentaţiei tehnice ce face parte integrantă din documentaţia de atribuire. Total valoare estimată: 1.939.995,60 lei, fără TVA. Termenul pentru execuţia lucrărilor este de nouă luni de la semnarea contractului”, a informat Primăria Hunedoara.

Contract finanţat de UE
În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Hunedoara şi Agenţia de Dezvoltare Regională Vest au semnat contractul de finanţare al proiectului estimat la 4,7 milioane de lei, de modernizate şi echipare a ambulatoriului spitalului municipal. Investiţia beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 3,6 milioane de lei, alocată prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 şi prevede modernizarea  a 12 cabinete medicale din policlincă şi achiziţionarea a 56 de echipamente medicale. Clădirea inclusă în proiect va fi reabilitată termic şi funcţional, pe o suprafaţă de 1680 de metri pătraţi.

„Este cel mai important proiect din ultimii ani care se întâmplă la spitalul din Hunedoara. Ambulatoriul de specialitate era singurul obiectiv care nu intrase în niciun fel de proiect de reabilitare, nici cu finanţare de la bugetul central, nici de la cel local şi chiar aveam mare nevoie de un asemenea proiect, pentru că rămâne interfaţa spitalului cu populaţia”, declara Eduard Nicuşor Ştefan, managerul Spitalului municipal „Alexandru Simionescu” Hunedoara, la momentul semnării contractului cu ADR Vest.

Policlinica din Hunedoara a înregistrat în 2014, zilnic, un număr mediu de 280 de pacienţi.


Vă recomandăm şi:

Un medic ginecolog s-a plâns Primăriei Hunedoara că a fost înlăturat ilegal de la conducerea secţiei din spital

Corneliu Muntean, fostul şef al Secţiei de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Hunedoara a înaintat o plângere prealabilă Primăriei Hunedoara, în care a reclamat că a fost înlăturat ilegal din funcţia de şef al secţiei, în urma unui concurs în care contracandidata sa ar fi trişat.

Judecătoria Hunedoara a fost renovată. Investiţia de un milion de euro a fost inaugurată de ministrul Justiţiei

Lucrările de modernizare şi extindere a sediului Judecătoriei Hunedoara au ajuns la final. Astăzi, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, şi reprezentanţii mai multor instanţe şi instituţii din regiune, au fost invitaţi la inaugurarea proiectului.

Medicii oncologi din Deva sunt la limita rezistenţei, din cauza lipsei de personal

Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Deva se confruntă de un an şi jumătate cu probleme mari de personal. Din aprilie 2013, când doctoriţele Elisaveta Mezo şi Alina Maura Popa au fost puse sub acuzare în dosarul reţetelor decontate ilegal în numele bolnavilor de cancer, cei peste 600 de pacienţi au fost îngrijiţi de doar doi medici, însă unul dintre aceştia s-a aflat pentru câteva luni în concediu de maternitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: