Ploile au făcut ravagii în Ţara Haţegului şi Ţara Zarandului. Sute de gospodării şi drumuri inundate

Inundaţii la Fărcădin, imagini ISU Hunedoara

O mulţime de gospodării, terenuri agricole şi drumuri au fost inundate în vestul şi sudul judeţului Hunedoara în urma codului portocaliu meteorologic şi hidrologic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din seara de joi, zeci de pompieri şi membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Vaţa de Jos şi Haţeg au venit în sprijinul oamenilor afectaţi de torenţii şi viiturile ce s-au format pe râurile Crişul Alb şi Galbena. În localitatea Fărcădin, pompierii au intervenit cu motopompe transportabile pentru evacuarea apei pătrunsă în 7 subsoluri de case.

„În timpul nopţii, nivelul râului Crişul Alb a crescut în 4 ore cu 73 de cm, depăşind cota de inundaţie cu aproximativ o jumătate de metru. Torenţii au intrat în 185 de gospodării din Prăvăleni şi Ciungani pe terenuri agricole din Vaţa de Jos şi de Sus, Brotuna, Ocişor, Basarabasa şi au afectat mai multe segmente ale DC 173”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

Inundaţii la Fărcădin, Ţara Haţegului. Imagini: ISU Hunedoara.


Zeci de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Orăştie şi Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad sunt în teren şi acţionează cu motopompe transportabile şi remorcabile şi autospeciale pentru evacuarea apei din beciuri şi anexe atât în zona Vaţa cât şi în zona Tâmpa. „Întregul efectiv al I.S.U. Hunedoara este în alertă maximă în contextul în care judeţul se află sub incidenţa codului portocaliu hidrologic până la ora 16. Din fericire în judeţul Hunedoara nu s-a impus măsura evacuării. Deoarece viaţa este cea mai valoroasă, facem un apel către oameni să se refugieze în zona superioară a casei dacă gospodăria este afectată de viituri, să nu traverseze cursurile de apă prin zone neamenajate şi să nu folosească podurile sau căile rutiere expuse pericolului în timpul avertizărilor de vreme rea”, a informat reprezentanta ISU Hunedoara.

 


Mai puteţi citi şi:

Bilanţul dezastrului produs de ape în judeţul Hunedoara: peste 20 de localităţi au fost inundate

VIDEO Prăpăd în Călan şi în satele de pe Strei. „Am ancorat maşina cu sfori să nu fie luată de ape”

Pericol de inundaţii în zonele afluenţilor râurilor Strei şi Mureş. Alerta primită de localnici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările