Planurile diabolice ale Elenei Ceauşescu: „Dacă dăm un astfel de decret, în mai puţin de zece ani România va avea 40 de milioane de oameni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Ceauşescu se visa „regină” peste 40 de milioane de români şi ar fi încercat din răsputeri să îşi convingă soţul să treacă la măsuri dure pentru a-i împlini dorinţele.

Ani în şir, Elena Ceauşescu, soţia preşedintelui comunist Nicolae Ceauşescu, a fost considerată unul dintre personajele cele mai diabolice din trecutul românilor, fiind acuzată că ar fi stat în spatele mai multor decizii catastrofale luate de acesta. La mijlocul anilor 1980, dezvăluirile fostului şef al spionajului românesc, Ion Mihai Pacepa, despre cuplul aflat atunci la conducerea ţării, făceau deliciul publicului american. O serie de articole semnate în acea vreme de fostul general de Securitate au fost păstrate în printre notele informative desecretizate, din arhivele Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

Într-unul dintre ele, din 1985, soţia fostului preşedinte comunist era numită „Lady Macbeth a Transilvaniei”.

A vrut o ţară cu 40 de milioane de oameni

Pacepa susţinea că Elena Ceauşescu încerca din răsputeri să îşi convingă soţul să înăsprească legislaţia care viza interzicerea avorturilor, după ce fusese dat Decretul 770/1966, care a deschis calea închisorii pentru femeile care-şi provocau „ilegal" avort şi pentru aceia care le-ar veni în ajutor

Fiecare familie de români trebuia să fie obligată să aibă cel puţin patru copii, potrivit planurilor Elenei Ceauşescu.

„Când ne-am întors de la o recepţie şi o cină oferită de primarul oraşului New Orleans, în timpul vizitei din 1978 din Statele Unite, Elena era într-o stare bună de spirit. Comandând  şampania ei favorită, Cordon Rouge, a spus: <<Am avut o conversaţie interesantă cu primăriţa (n.r. soţia primarului). Ştii, Nicule? Sunt oameni serioşi. Nu vor avorturi. Primăriţa a spus că este o mişcare anti-avorturi în toată Louisiana şi că Biserica Catolică joacă un rol important în ea>>. Golindu-şi paharul dintr-o înghiţitură, a continuat: <<Biserică sau nu, ţi-am spus de multe ori, Nicule, că ar trebui să semnezi un decret prezidenţial prin care să interzici avorturile în România şi să obligi fiecare familie să aibă cel puţin patru copii>>. Elena a cerut un alt pahar cu şampanie, pe care l-a golit înainte de a continua: <<Toată lumea este de acord că tu eşti cel mai mare om de stat şi economist contemporan. Chiar şi primarul, care s-a întâlnit cu tine pentru prima dată în seara aceasta, a spus că eşti un vizionar, o personalitate care va dăinui peste secole. Un om ca tine, Nicule, se naşte o dată la 500 de ani>>. Elena a luat un alt pahar de şampanie: <<Cum te simţi, să fii aşa măreţ, aşa de important, şi totuşi să fii capul unei aşa mici ţări? Numai Albania este mai mică decât ţara noastră. Dacă dăm un astfel de decret, în mai puţin de zece ani, România va creşte la aproape 40 de milioane de oameni. Va fi cu totul diferit atunci>>, a concluzionat ea. <<Femeie, fii serioasă, mai taci>>, a răspuns Ceauşescu, râzând, dar simţindu-se flatat”, relata Ion Mihai Pacepa, potrivit documentelor păstrate de CIA, din 17 decembrie 1985.

Fostul general de Securitate, care defectase în 1978, cerând azil politic în SUA, afirma că nu era prima dată când Elena Ceauşescu încercase să îşi convingă soţul să dea o astfel de lege împotriva avorturilor. „În timpul nenumăratelor ore petrecute cu ea, adesea am văzut-o visând. Cele mai dulci vise era să devină preşedinte al României, aşa cum idolul ei, Isabel Peron, a devenit în Argentina. Visa ca numele ei să rămână în istorie ca singurul preşedinte femeie în timpul cărei preşedinţii populaţia ţării s-a dublat”, scria fostul spion.

Cum a răbufnit Zoia Ceauşescu

O altă dezvăluire semnată de Pacepa prezenta planurile Elenei Ceauşescu pentru fiica ei, Zoia. „În vara anului 1977, Elena m-a trimis la Paris pentru două săptămâni cu fiica ei, Zoia, pentru a-i aranja acesteia o întâlnire <<accidentală>> cu un bărbat pe care ea îl selectase să devină viitorul soţ al Zoiei. Matematician pasionat, Zoia e un dizident autentic, luptând împotriva cultului personalităţii tatălui său şi regimului de teroare al mamei sale. Într-o seară, când ne aflam într-un club de noapte din Montmartre, Zoia a răbufnit, înţelegând ce se petrece: <<Nu vreau ca soţul meu să fie ales de altcineva decât de mine, nu vreau să îmi petrec toată viaţa doar făcând copii. Vreau să îmi hotărăsc eu viaţa, nu reguli sau legi ridicole. Dacă o mai aud pe harpie încercând încă o dată să îl facă pe tata să semneze legea împotriva avorturilor îi crăp capul. Nu ştie să facă altceva decât să se viseze regină peste 40 de milioane de idioţi>>”, scria Pacepa, în manuscrisul din 1985.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Raportul secret al CIA despre Ceauşescu. Cum au intuit americanii în 1987 „iarna lungă şi fierbinte“ care i-a adus sfârşitul

Teroarea instaurată de Ceauşescu după greva din 1977, relatată în note secrete. Cum s-au destăinuit minerii jurnalistului american de la The New York Times

Mega-proiectele de transport ale epocii Ceauşescu. Povestea celor 3.200 de kilometri de autostradă plănuiţi în anii '60 şi a celui mai mare canal fluvial

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite