Peste nouă milioane de euro vor fi investiţi în drumul spre Sarmizegetusa

Peste nouă milioane de euro vor fi investiţi în drumul spre Sarmizegetusa

Intrarea în cetatea Sarmizegetusa Regia. FOTO: D.G.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, susţine că în mai puţin de o lună va fi demarată licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a drumului care face legătura între satul Costeşti şi cetatea dacică aflată în patrimoniul UNESCO.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„În următoarele săptămâni vom face licitaţia şi sperăm ca în luna aprilie a anului viitor să înceapă lucrările de modernizare şi de asfaltare a acestui drum spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia”, a precizat Mircea Moloţ.

Valoarea investiţiei în asfaltarea celor aproape 20 de kilometri ai drumului dintre Costeşti şi Sarmizegetusa Regia va depăşi nouă milioane de euro, o parte din finanţare urmând să fie asigurată din fonduri europene.

În această vară, drumul a fost reparat şi acoperit cu un strat de pietriş: insuficient însă pentru confortul deplin al turiştilor care ajung în zonă. Administratorii sitului Sarmizegetusa Regia plănuiesc ca după modernizarea şoselei să impună o taxă de acces pentru turiştii care vor să urce cu maşinile la cetatea dacică.

Vă recomandăm şi:

Foto

Blestemul şi binecuvântarea codului galben: povestea comorii scoase la iveală, de Sânziene, în urma furtunilor ce au distrus zidul Sarmizegetusei Regia

FOTO VIDEO Cum se vede asfinţitul într-unul dintre locurile magice ale Hunedoarei: Sarmizegetusa Regia

Cetatea de la Sarmizegetusa va fi păzită, iar turiştii vor plăti taxe pentru vizitare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările