Peste 850 de misiuni în trei ani pentru jandarmii postului care are în grijă pădurile şi ariile protejate din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 850 de misiuni au înregistrat jandarmii Postului din Vaţa de Jos, înfiinţat în vara anului 2014, Română în cadrul proiectului LIFE Connect Carpathians.

Postul de Jandarmi montan Vaţa de Jos a fost înfiinţat în urmă cu trei ani, în cadrul proiectului LIFE Connect Carpathians.Această structură gestionează ariile naturale din regiunea Coridorului Ecologic Apuseni – Meridionali, o regiune care leagă Munţii Apuseni de Carpaţii Meridionali, formată din 17 situri Natura 2000, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Cei nouă jandarmi din cadrul postului acţionează în judeţele Alba, Arad, Bihor, Caraş Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara şi Timiş, pe o suprafaţă foarte întinsă (coridorul ecologic Munţii Apuseni-Carpaţii Meridionali depăşeşte 150 km lungime, în linie dreaptă, de la Nord la Sud).

„Ineditul acestui proiect este dat de faptul că postul de jandarmi acţionează pentru prevenirea, depistarea şi sancţionarea actelor de braconaj cinegetic, însă acţionează şi pentru combaterea celorlalte fapte antisociale pentru care Jandarmeria Română are atribuţii legale”, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

De la înfiinţare până în prezent, angajaţii Postului de Jandarmi Montan Vaţa de Jos au avut 857 misiuni şi au constatat 250 fapte ilegale: peste 200 contravenţii şi 43 de infracţiuni, cu 38 de autori. „Numărul acestora crescut de la un an la altul, pe măsură ce proiectul a fost implementat şi zona a putut fi cunoscută mai bine”, a infomat IJJ Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol

Primele mari exploatări forestiere din Retezat au început în anii 1880, susţin reprezentanţii Parcului Naţional Retezat, fiind conduse de familia nobiliară Kendeffy. Şi în prezent, urmaşii baronilor Kendeffy şi Ocksay deţin cea mai mare mare suprafaţă forestieră din rezervaţie.

VIDEO Drumul spre inima Parcului Naţional Retezat a fost distrus de viituri şi alunecări de teren. Turiştii sunt sfătuiţi să evite traseul Poiana Pelegii

Drumul dintre Lacul Gura Apelor şi Poiana Pelegii din Parcul Naţional Retezat a fost distrus în urma alunecărilor de teren. Stâncile din versant s-au prăbuşit în mai multe locuri şi pe Drumul Judeţean 685, înainte de Lacul Gura Apelor.

Muntele vrăjit în imagini de poveste. Cele mai frumoase peisaje din Masivul Retezat înainte de sosirea iernii

Mai multe trasee turistice din Masivul Retezat vor deveni inaccesibile pe timp de iarnă, din cauza riscului  pe care îl prezintă pentru turişti. Retezatul rămâne unul dintre locurile preferate ale excursioniştilor, cel puţin până la căderea primelor zăpezi. „Muntele vrăjit”, aşa cum mai este numit, oferă peisaje impresionante.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite