Peste 50 de hunedoreni sunt chemați la audieri în dosarul primarului Ovidiu Hada

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat instanței Curții de Apel Alba Iulia, încuvințarea audierii a peste 50 de persoane, în dosarul în care primarul Hunedoarei Ovidiu Hada și viceprimarul municipiului, Dan Robert, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu.

Audierile martorilor în dosarul în care Ovidiu Hada, primarul Hunedoarei, şi viceprimarul Dan Robert au fost trimişi în judecată de DNA vor avea loc la Curtea de Apel Alba Iulia, pe parcursul lunii septembrie.

„Judecătorii au intrat în faza procesuală de administrare a probelor din dosar. Astfel, la următoarele trei termene de judecată vor fi audiaţi cei 50 de martori ai acuzării. Vinerea viitoare, pe 16 septembrie, vor fi citaţi primii martori, iar apoi audierile vor continua în 23 şi 27 septembrie”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

În dosarul înregistrat pe rolul instanţei din Alba Iulia în luna februarie a acestui an, mai mulţi funcţionari ai Primăriei Hunedoara, printre care Ovidiu Hada şi viceprimarul Robert Dan, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de complicitate la conflict de interese.

Contracte dubioase


Potrivit DNA, Ovidiu Hada a aprobat efectuarea mai multor achiziţii publice de la firmele controlate de către Ioan Ţiplea, inspector de specialitate la Compartimentul Achiziţii Publice al Primăriei, cu încălcarea regimului conflictelor de interese. Prejudiciul reclamat de procurori în acest dosar este de 700.000 de lei.

În luna iunie, Ovidiu Hada şi Dan Robert Dan, împreună cu Ioan Ţiplea (cel care i-a denunţat pe edili la DNA), au mai fost trimişi în instanţă pentru infracţiuni similare. În acest dosar, reprezentanţii Primăriei sunt acuzaţi că au încheiat ilegal contracte de consultanţă în valoare de 40.000 de euro cu o firmă condusă de Ioan Ţiplea, care nu avea personal specializat. Primarul Hunedoarei a declarat că este nevinovat faţă de acuzaţiile aduse de procurori şi că dosarele în care a fost trimis în instanţă sunt „comandate” politic.

Ovidiu Hada nu este singurul primar hunedorean cu probleme în instanţă. Primarul Devei, Mircia Muntean, se află la cel de-al patrulea mandat, şi în acest timp a devenit un client obişnuit al procurorilor DNA. Muntean a fost acuzat că a aprobat tranzacţionarea ilegală a unui teren din patrimoniul administraţiei publice locale fără ca aceasta să primească girul Consiliului Local Deva. Terenul a fost cedat unor revoluţionari care l-au vândut reprezentanţilor Shell pentru 100.000 de dolari. Într-o altă cauză, el a fost reclamat că a dispus achiziţia, la preţul de 1.100.000 de lei, unui imobil a cărui valoare nu depăşea suma de 200.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările