Percheziţii în Hunedoara, într-un dosar al mafiei medicamentelor. Judeţul este din nou vizat în anchetele privind fraude în domeniul farmaceutic

Percheziţii în Hunedoara, într-un dosar al mafiei medicamentelor. Judeţul este din nou vizat în anchetele privind fraude în domeniul farmaceutic

Percheziţii.

Hunedoara se află din nou pe lista anchetelor care vizează mafia medicamentelor. Marţi, poliţiştii au efectuat 41 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Hunedoara, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova, într-un dosar în care prejudiciul estimat se ridică la 40 de milioane de lei.

Peste 40 de percheziţii domiciliare au avut loc la adrese din Bucureşti, Dâmboviţa, Braşov, Prahiova şi Hunedoara, într-un dosar ce vizează infracţiuni de evaziune fiscală cu prejudicii importante. Ancheta este condusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar la percheziţii au participat poliţişi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sprijiniţi de cei din structurile locale din judeţele în care au avut loc. Au fost puse în aplicare 26 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul comerţului cu medicamente, a informat Inspectoratul General de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, începând cu anul 2008, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în scopul justificării achiziţionării unor medicamente precum şi pentru denaturarea provenienţei ilicite  a acestora, au creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată. Astfel, bănuiţii au colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar către beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei”, a informat IGPR. Persoanele în cauză au fost aduse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 2.

Precedentul, „mafia halatelor albe”

În urmă cu trei ani, o anchetă care viza afaceri ilegale efectuate de firme care activează în domeniul farmeceutic a avut loc în Hunedoara. În luna aprilie a anului 2013, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii în judeţele Hunedoara şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor oameni de afaceri, farmacişti şi medici, care gestionau activitatea firmelor, iar în urma anchetei, 10 persoane au fost reţinute şi trimise în arest preventiv, printre învinuiţi numărând-se şi doi medici oncologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Dosarul DIICOT a vizat „destructurarea unui grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala si spălare de bani, in domeniul farmaceutic”, informau anchetatorii.

Însă ancheta „mafiei halatelor albe din Hunedoara”, cum a fost numită la acea vreme, în care prejudiciul iniţial a fost estimat la 3,3 milioane de lei, a evoluat dificil, dovada fiind faptul că dosarul nu a ajuns pe rolul instanţelor.


Vă recomandăm şi:

Nicu Guţă calcă pe urmele recidivistului Palesică. Bătăuşul din clubul de fiţe a revoltat familia fetei maltratate

Cazul fiului cântăreţului Nicolae Guţă, cercetat sub control judiciar după ce ar fi agresat sexual şi ar fi lovit cu o sticlă în cap o tânără de 19 ani, a stârnit revolta familiei victimei. Părinţii fetei se plâng că Guţă Junior a scăpat prea uşor, la fel cum s-a întâmplat cu Sorin Palesică, recidivistul care a terorizat Valea Jiului, însă a fost pus în libertate după ce victimele sale şi-au retras plângerile.

Interlopii care au transformat Valea Jiului în „Valea Pumnului”: „gorilele” Palesică, Simota şi Litera, protejate chiar de oamenii legii

Recidivistul Sorin Palesică a fost arestat preventiv după ce a a năucit în bătaie o tânără salvamontistă şi mai mulţi clienţi ai unui local din Straja, sub privirile jandarmului cu care se aşezase la băut. Cazul interlopului care a terorizat Valea Jiului nu este singular. În ultimii ani, personaje dubioase care au lăsat impresia că se află sub protecţia autorităţilor au făcut legea pumnului în comunităţile din oraşele miniere.

VIDEO Traumele Mirunei Inel, tânăra bătută până la leşin de interlopul Sorin Palesică: a fost ameninţată cu moartea şi îi este frică să mai iasă din casă

Sorin Palesică, interlopul care a nenorocit în bătaie o tânără salvamontistă din Lupeni, a fost reţinut şi va fi adus luni în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. În acest timp, Miruna Inel, victima bătăuşului, încearcă să îşi revină din traumele şi şocul suferit. Sute de mesage de susţinere i-au fost transmise fetei pe care Sorin Palesică a ameninţat-o cu moartea.

VIDEO Ororile bătăuşului Sorin Palesică: a nenorocit o tânără şi a ameninţat poliţiştii cu moartea. Un alt bărbat a fost răpit şi schingiuit cu câinii interlopului

Sorin Palesică, interlopul care a snopit în bătaie o tânără salvamontistă, într-un bar din staţiunea Straja, a ameninţat cu moartea poliţiştii care au fost chemaţi la faţa locului. Palesică este recidivist, iar în 2006 a fost implicat în răpirea şi schingiuirea unui tânăr, care a fost dus în Defileul Jiului şi lăsat aproape mort, după ce câinii de luptă au fost puşi să îl muşte.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: